Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:38

Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης συμμετέχοντας στις δράσεις της διεθνούς εκστρατείας Global Action Days αποφάσισαν να ομορφύνουν την είσοδο του σχολείου τους, φυτεύοντας πανέμορφα λουλούδια, μαργαρίτες αζαλέες και μικρές ελιές, φροντίζοντας καθημερινά για την περιποίησή τους .

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:32

Ενημερώθηκαν και συμμετείχαν στην Ώρα της Γης, που είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, για να εξοικονομείται ενέργεια.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:32

Σύλλεξαν πλαστικά καπάκια από την αρχή της χρονιάς με σκοπό να προσφέρουν στον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων ατυχημάτων ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή» πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα και χυμούς . Με τα καπάκια αυτά θα μπορέσει ο σύλλογος να προσφέρει αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά με κινητικά προβλήματα . Φυσικά συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη χαρά και όρεξη και επιθυμία να συμπαρασύρουμε σε αυτήν την προσπάθειά τους όλους τους μαθητές του σχολείου.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:32

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης πήραν μέρος στον διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών που διοργανώνει η Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΦΗΣ με στόχο τη συλλογή μπαταριών αλλά και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τα ωφέλη της ανακύκλωσης.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:31

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, αξιοποίησαν την πλατφόρμα της Google με και ειδικότερα την δυνατότητα τρισδιάστατης αναπαράστασης ζώων. Με αυτό τον τρόπο είχαν την δυνατότητα να «συναντήσουν» ζώα από κοντά, να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά τους και να αναρωτηθούν για το πώς αυτά συμβάλλουν στην επιβίωσή τους. Ακόμα, ευαισθητοποιήθηκαν στο ζήτημα της κακοποίησης ζώων και της δυνατότητες παρέμβασης που υπάρχουν. Τέλος, ενημερώθηκαν για τις οργανώσεις που προστατεύουν τα ζώα.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:31

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας οι μαθητές επεξεργάστηκαν το λογοτεχνικό βιβλίο «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γάτο να πετάει». Μέσα από το κείμενο, τα παιδιά έμαθαν την αξία της συνεργασίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και το πόσο έντονα μπορεί να επηρεάσει η ανθρώπινη συμπεριφορά το οικοσύστημα.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:31

Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους υποδέχτηκαν στον χώρο του σχολείου μας, τη Διεπιστημονική Ομάδα Παρέμβασης με τη Βοήθεια Σκύλου "Κυνός Νους - Μελάμπους", η οποία πραγματοποίησε εκπαιδευτική δραστηριότητα με σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα παρέμβασης και γενικότερα στα ζώα συντροφιάς.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:31

Επισκέφθηκαν το πανέμορφο ενυδρείο των εγκαταστάσεων XPLORE και έμαθαν για την θαλάσσια ζωή.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 21/06/2024 - 14:31

Επισκέφθηκαν το Κέντρο Γαία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία προβολή στον θόλο του του μουσείου για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε όλον τον πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής και έτσι να αποκτήσουμε μια πολύ ζωντανή εικόνα για το πόσο επείγει να αλλάξουμε όλοι συνήθειες που επηρεάζουν τη ζωή στον πλανήτη . Στη συνέχεια ξεναγηθήκαν στην έκθεση Κλιματική Αλλαγή.

2ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, 21/06/2024 - 14:30
Σούλα η σακούλα

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τα απορρίμματα" ολοκληρώθηκε για φέτος με το εργαστήρι δεξιοτήτων "SOS! Πλαστικά στη θάλασσα. Διαβάσαμε βιβλία, είδαμε βιντεάκια, μάθαμε για τα πλαστικά σκουπίδια και το χρόνο διάλυσής τους, γνωρίσαμε τα ζώα της θάλασσας που κινδυνεύουν, ζωγραφίσαμε, κατασκευάσαμε, παίξαμε και σκεφτήκαμε λύσεις. Στον προγραμματισμό μας υπήρχε και μια ακόμη περιβαλλοντική εξόρμηση για καθαρισμό παραλίας αλλά ανέτρεψε τα σχέδιά μας η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω καύσωνα.

2ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, 21/06/2024 - 12:42
Ανοιξιάτικα λουλούδια

Τα ανακυκλώσιμα υλικά τα χρησιμοποιούμε πια με κάθε ευκαιρία. Για τις ανοιξιάτικες χειροτεχνίες μας, το εργαστήρι δεξιοτήτων stem (building challenges), το περιβαλλοντικό πρόγραμμα...

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 21/06/2024 - 13:01

Την  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1 και Ε2 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα «Το μονοπάτι της ελιάς». Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν μέσα στο μονοπάτι πεζοπορίας  του χωριού Ασώματος. Εκεί η υπεύθυνη του προγράμματος χώρισε τους μαθητές σε δύο ομάδες και αφού όρισε τους αρχηγούς ανέθεσε στα υπόλοιπα μέλη να συλλέξουν μέσα σε μία σακούλα οτιδήποτε τους έκανε εντύπωση κατά τη διαδρομή (φύλλα, καρπούς κ.τ.λ.). 

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 21/06/2024 - 12:42

Στο πλαίσιο του τρίπτυχου Μειώνουμε- Ανακυκλώνουμε- Επαναχρησιμοποιούμε οι μαθητές/τριες της Ε' τάξης δημιούργησαν  με φαντασία και έμπνευση στην αίθουσα Πληροφορικής  αφίσα  για να στείλουν  το μήνυμα σε όλη τη μαθητική κοινότητα ότι η ΜείωσηΕπαναχρησιμοποίηση και η Ανακύκλωση των υλικών που έχουμε στην καθημερινότητά μας είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος να μειώσουμε τα απορρίμματα προς το περιβάλλον. Στη συνέχεια ανάρτησαν  τις αφίσες σε εμφανή σημεία του σχολείου, καθώς και στην είσοδο του σχολικού κτηρίου.

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 21/06/2024 - 12:42

Ξεφυλλίστε την εφημερίδα του σχολείου μας με τα τελευταία νέα!

ΕΔΩ

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου , 21/06/2024 - 11:42

Οι μαθητές της Β’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Αργέντου Αικατερίνης, κ. Δρίτσα Αικατερίνης, κ. Καλογήρου Αγγελικής και κ. Τράκα Φωτεινής με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησαν τον Λαχανόκηπο τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα βιωσιμότητας.

http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=4816

http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=4788

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, 21/06/2024 - 11:40

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 οι Γ΄, Δ΄ και Ε’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής συσκευασιών από ανακυκλωμένο χαρτί “Ηρακλής Συσκευασίες Α.Ε.”, στην επαρχιακή οδό Γιαννιτσών-Αξού. Εκεί μεταφέραμε και εφημερίδες, περιοδικά, παλιά σχολικά βιβλία, χαρτόκουτα, χάρτινες συσκευασίες από ηλεκτρικές συσκευές, διαφημιστικά έντυπα και παρακολουθήσαμε τη διαδικασία της ανακύκλωσής τους.

 

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 21/06/2024 - 11:38

Τα νήπια του Β1 και Β2 τμήματος μετά από διαλογική συζήτηση με την υποστήριξη των νηπιαγωγών του δικτύου δημιούργησαν το δικό τους οικοκώδικα που εστίαζε σε προτάσεις των νηπίων για ένα πιο φιλικό αειφόρο πλανήτη μέσα από τις ιδιότητες , δεξιότητες του πολίτη του 21ου αιώνα.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 21/06/2024 - 11:27

@@ Πολλές ήταν οι βραβεύσεις που έγιναν στη διάρκεια της γιορτής λήξης της σχολικής χρονιάς στο σχολείο. Μία από αυτές ήταν και η απονομή του βραβείου για τις περιβαλλοντικές δράσεις του σχολείου το διάστημα 2023-2024.

@@ Τις πρωτοβουλίες αυτές υλοποίησαν οι μαθητές της περυσινής Στ΄ τάξης με τη δασκάλα των Αγγλικών Ελένη Βαμβακά και τη βοήθεια της καθαρίστριάς μας κ. Ζίνας.

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 21/06/2024 - 13:06

Στις 11/06/2024 στα πλαίσια Γιορτής Λήξης ο μαθητής Καϊνός Κωνσταντίνος και η μαθήτρια Μαυραγάνη Λήδα,  εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Ομάδας παρουσίασαν στη σχολική και μαθητική κοινότητα  τις Περιβαλλοντικές Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις οποίες συμμετείχε το σχολείο μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με στόχο τη διάχυση των αποτελεσμάτων. Συγχρόνως, παρουσιάστηκε  ο Οικοκώδικας του σχολείου μας  και  τα έργα των μαθητών/τριών  σχετικά με το Περιβάλλον.

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 21/06/2024 - 13:04

Οι τάξεις Β, Ε΄ και ΣΤ΄ του Σχολείου μας στις 26/09/2024 επισκέφτηκαν την Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου», η οποία λειτουργεί στο κτήριο ΦΕΜ του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης. Η έκθεση είναι προϊόν του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «LIFE 4 POLLINATORS.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων