Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία» - Προσχώρηση του Δήμου Αθηναίων στη Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση (Greening Education Partnership) της UNESCO

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εθνικός χειριστής του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο.

Στην εκδήλωση είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων, με τη δική του συμβολή, γίνεται ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που προσχωρεί στην παγκόσμια «Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση» της UNESCO. Στη Σύμπραξη έχουν ως σήμερα προσχωρήσει 83 χώρες, όχι όμως η Ελλάδα, και εκατοντάδες φορείς παγκοσμίως. Υπεγράφη επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για την προώθηση των στόχων της Σύμπραξης. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Αθηναίων δίνει ένα ηχηρό μήνυμα πως ενστερνίζεται την ανάγκη η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία να αποτελέσει κεντρικό στοιχείο κατά τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους τους πολίτες.

Η φετινή βράβευση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών επιτυχούς λειτουργίας του Δικτύου αλλά και με την έναρξη υλοποίησης στην Ελλάδα της Σύμπραξης για την Πράσινη Εκπαίδευση.

Σε αυτή τη μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή, τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις τους μέσω δρώμενων και βίντεο. Συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές και μαθήτριες με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και στελέχη εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Κοινωφελών Ιδρυμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράδοση των Πράσινων Σημαιών των Οικολογικών Σχολείων στα σχολεία που συμμετείχαν επιτυχημένα για περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο. Στην εκδήλωση βράβευσης παρουσιάστηκαν περισσότερα από 10 διαφορετικά δρώμενα με θεατρικό και παραστατικό χαρακτήρα υπό την καθοδήγηση και εμψύχωση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου

Κατάλογος βραβευμένων σχολικών μονάδων

Φωτογραφικό υλικό εκδήλωσης

Βίντεο εκδήλωσης

Χριστίνα