Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 09/12/2019 - 16:22

Όλοι οι μαθητές μας μαζί συνεργάστηκαν με σκοπό να μαζέψουμε τις ελιές από τα ελαιόδεντρα του σχολείου μας.

Μερικές από τις ελιές θα οδηγηθούν στο ελαιοτριβείο για παραγωγή Ελαιολάδου και μερικές θα αξιοποιηθούν για παρασκευή Βρώσιμων Ελιών.

Οι μαθητές του β2, β3, δ1, δ2, Βγ, Γγ, Δγ

Οι εκπαιδευτικοί: Δημοπούλου Κωνσταντίνα, Ντάλλα Σοφία, Πιστολά Ελένη και Τετριμέλη Χριστίνα

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 10/12/2019 - 22:28

Οι μαθητές του β2 χρησιμοποίησαν την φαντασία τους σε παλιά δισκάκια CD, υφάσματα και διάφορα κουμπιά και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Δημιούργησαν μια ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ!!!

Έμαθαν μέσα από το παιχνίδι πως παλιά και άχρηστα υλικά δεν τα πετάμε αλλά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον.

Η εκπαιδευτικός Σοφία Ντάλλα

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, 10/12/2019 - 13:19

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας συμμετέχει ενεργά σε δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με την Ανακύκλωση και το σχολείο αλλάζει σιγά σιγά όψη. Οι δράσεις μας καταγράφονται κάθε εβδομάδα στο blog "Οικολογικό Σχολείο- 2ο ΔΣ Νέας Ερυθραίας". 

https://blogs.e-me.edu.gr/hive-eco-school/

 

 

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 06/12/2019 - 12:15

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας στο μάθημα Εισαγωγή στη Τεχνολογία Τροφίμων παρασκεύασαν Σάλτσα (Ν)τομάτας.

Αξιοποιώντας τεχνικές όπως αυτή του βρασίματος και της αποστείρωσης των βάζων για την καταστροφή των μικροοργανισμών οι μαθητές έμαθαν με βιωματικό τρόπο πως μπορεί να συνδυαστεί η Τεχνολογία τροφίμων με το μαγείρεμα.

Στο τέλος πρόσθεσαν και αποξηραμένο δεντρολίβανο για άρωμα και γεύση. Το δεντρολίβανο το είχαν αποξηράνει οι ίδιοι σε προηγούμενη δράση.

Οι μαθητές του Βγ, η εκπαιδευτικός Χ. Τετριμέλη

 

3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, 06/12/2019 - 12:12
Οι μαθητές μας μπρος στα εκθέματα της HELMEPA

 Σήμερα οι μαθητές των Ε'1 , Ε'2 , Δ'1 και Δ'2 Τάξεων πραγματοποιήσαν επίσκεψη στην έκθεση < Θαλάσσιος Κόσμος > η οποία διοργανώθηκε από την οργάνωση HELMEPA ,τη Δ/ση Ανατ. Αττικής και το Δήμο Παλλήνης .

3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, 06/12/2019 - 12:11
Σκάλισμα, φύτεμα και πότισμα με παγούρι  στο παρτέρι .

Στις 3/12/2019 πραγματοποιήσαμε τη χειμερινή μας φύτευση (κρεμμυδάκια) σε παρτέρι του Σχολείου μας με τους μαθητές των  Β'1 και Β'2 Τάξεων. Ακολούθως φυτέψαμε μια αλόη και τρία παχύφυτα προκειμένου οι μαθητές μας να γνωρίσουν βιωματικά την ανάπτυξη και τη σημασία των παραπάνω φυτών. 

Η παρακολούθηση των φυτών και η περιποίησή τους στο Σχολείο από τους μαθητές ,ευελπιστούμε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επαφής  τους με το ρυθμό της φύσης , στην υπευθυνότητα και στο νοιάξιμο για τη φύση. 

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 10/12/2019 - 13:36

Στις 3 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δόθηκε το ενακτήριο λάκτισμα για το νέο σχολικό πρόγραμμα "Κράτα με, να σε κρατώ" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας μαζί με άλλα σχολεία όλων των βαθμίσων του Νομού. Το πρόγραμμα που διοργανώνεται με τη φροντίδα του τμήματος Παιδείας του δήμου,  του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό συντονίζει το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου. 

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 05/12/2019 - 11:40

Οι μαθητές του Ε2 συνεργάστηκαν με τον Σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας φύσης ΑΝΙΜΑ. Η βασική δραστηριότητα της ΑΝΙΜΑ είναι η περίθαλψη των άγριων ζώων, η αποκατάσταση και η επανένταξή τους. Έτσι οι μικροί μαθητές αποφάσισαν να προσφέρουν κάθε μήνα  "ένα συμβολικό ποσό" για την υιοθεσία  ενός μικρού σκαντζοχοιρου.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 05/12/2019 - 11:40

Οι μαθητές του Ε1, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, δημιούργησαν έναν νέο περιβαλλοντικό  οικοκώδικα   τον οποίο  συμφώνησαν πως θα πρέπει να τηρούν αλλά και ταυτόχρονα να κοινοποιήσουν στους γονείς τους προσπαθώντας να επηρεάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 05/12/2019 - 11:40

Οι μαθητές του E2 τμήματος του Α ΄ Αρσακείου  Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό πρόγραμμα για την λειτουργία και την προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έμαθαν για τη ζωή του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκο Ντυνάν, την προσφορά και τις δράσεις  του οργανισμού και το έργο που επιτελεί σε κάθε γωνιά της γης, όπου υπάρχει ανάγκη. Ταυτόχρονα τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις οικολογικές δράσεις του Ε.Ε.Σ, όπως δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις και καθαρισμούς παραλιών.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 06/12/2019 - 12:13

Επίσκεψη σε ένα ελαιόκτημα και γνωριμία με τις εργασίες,  που γίνονται εκεί την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής,  πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί. Το βιολογικό αγρόκτημα ΚΟΥΠΠΑ, που επισκεφθήκαμε,   είναι πάνω στο δρόμο Λάμπου Μύλων - Πηγής.

Μας υποδέχτηκε ο Προκόπης Μπαντζής,  μπαμπάς της  μαθήτριάς μας (της Γ΄τάξης) Σοφίας  Μπαντζή , που μας ξενάγησε  και μας εξήγησε αναλυτικά το κάθε τι.

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 03/12/2019 - 12:54

Στις 29 Νοεμβρίου 2019 ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΚΠΕ Βάμου να αναλάβουμε Δράση για την Κλιματική Κρίση. Διαβάσαμε ξανά την ιστορία της Χριστίνας στην Αόρατη Ομπρέλα. Φτιάξαμε τα μετάλλιά μας με αφορμή το παραμύθι. Τραγουδήσαμε σαν τη Χριστίνα το μήνυμα και το φτιάξαμε σε βίντεο.

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 05/12/2019 - 15:09

Προθώντας τον 11ο ΣΒΑ για Βιώσιμες Πόλεις, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, φτιάχνοντας τον κάδο μας για τη συλλογή πλαστικών καπακιών. Σκοπός μας είναι η ενίσχυση του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή. 

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 03/12/2019 - 12:53

Το δικό του επιδαπέδιο παιχνίδι απέκτησε το σχολείο μας. Μέσα από το παιχνίδι οι μαθητές αποκτούν καλές συνήθειες μείωσης των απορριμάτων και προστασίας του πλανήτη. Φυσικά το ζάρι το φτιάξαμε μόνοι μας ενώ για πιόνια χρησιμοποιούμε πλαστικά μποκαλάκια αναψυκτικού

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 03/12/2019 - 12:53

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάει Πέταξε η Τροφή» της Ορνιθολογικής στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» παρακολούθησαν οι μαθητές της Β΄τάξης. Οι μαθητές γνώρισαν τέσσερα διαφορετικά είδη πουλιών, τις διαφορετικές τροφές τους και φωλιές τους. Ο Σταχτοτσικνιάς, ο Κοκκινολαίμης, η Φαλαρίδα και ο Κότσυφας είναι κάτοικοι του πάρκου τους χειμερινούς μήνες και πλέον γνώριμα πουλιά για τους μαθητές μας.

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 03/12/2019 - 12:52

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα το δάσος-το περιαστικό πράσινο παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄τάξης και οι μαθητές της Α΄τάξης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το δάσος του Υμηττού και μέσα από βιωματικές και συμμετοχικές δραστηριότητες και παιχνίδια γνώρισαν την αξία του δάσους, τους κινδύνους που το απειλούν και έμαθαν να το προσέχουν και να το σέβονται

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 02/12/2019 - 14:25

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο

"Νοιάζομαι για τους θησαυρούς της γης : μειώνω/επαναχρησιμοποιώ/ανακυκλώνω"

παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄τάξης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη μείωσης των αποβλήτων, επαναχρησιμοποίησης προϊόντων και ανακύκλωσης απορριμάτων

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 02/12/2019 - 14:20

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρώνουμε οργανικά υλικά και φτιάχνουμε το δικό μας λίπασμα στον κομποστοποιητή του σχολείου μας

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 02/12/2019 - 14:20

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων γονείς, μαθητές και δάσκαλοι ετοιμάσαμε κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Μπουκάλια πλαστικά, γυάλινα και αλουμινένια, χαρτιά και χαρτόνια, παλιά υφάσματα και πλαστικά καπάκια έγιναν η πρώτη ύλη για να κατασκευάσουμε παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 02/12/2019 - 14:19

Απαραίτητο συστατικό της μεσογειακής διατροφής είναι τα βότανα. Έτσι κι εμείς φυτέψαμε στο σχολείο τα δικά μας βότανα. Ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμος, μέντα, αρμπαρόριζα, δάφνη και φασκόμηλο γέμισαν 3 μικρά ξύλινα παρτέρια, Στη συνέχει παίξαμε παιχνίδια με κάρτες με τους μαθητές της Β΄τάξης. Τα παιχνίδια με τις κάρτες μάθαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας σε σχολείο της Φινλανδίας, στα πλαίσια της συμμετοχής μας σε πρόγραμμα erasmus+ με θέμα την αειφορία

 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων