Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 26/09/2023 - 10:53

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε όλη την Ευρώπη με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Σήμερα συμμετέχουν 1.500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.

Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς,τα  ποδήλατα, τα πατίνια ,αλλά και τα πόδια τους.

Ακολουθεί το δικό μας αφιέρωμα στο νηπιαγωγείο!

 

 

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 26/09/2023 - 10:49

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του τη σχολική χρονιά 2022-2023 στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης «Πάμε Ανακύκλωση», που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

10o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, 26/09/2023 - 10:47

Οι μαθητές της Β' τάξης του σχολείου δημιούργησαν βοτανόκηπο με αρωματικά και θεραπευτικά φυτά (δυόσμο, δενδρολίβανο, δίκταμο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, μαλοτήρα, λεβάντα, φασκόμηλο και φλησκούνι). Έσκαψαν, φύτεψαν, κλάδεψαν, αποξήραναν και μοίρασαν στη σχολική κοινότητα πακετάκια με δείγματα από τα φυτά του κήπου.

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, 26/09/2023 - 10:46

Την χρονική περίοδο από την 1-12-2023 έως 31-5-2025, για  το σχολείο μας εγκρίθηκε από το πρόγραμμα Erasmus η εκπόνηση σχεδίου μετακίνησης επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών σε ευρωπαϊκές χώρες με θέμα :"ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ". Για πρώτη φορά επιχειρούμε να συνεργαστούμε διαζώσης με σχολεία του εξωτερικού που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας ,εφαρμόζοντας καλές πρακτικές αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ, 26/09/2023 - 10:46

Πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς (2023-2024), μαθητές και γονείς μαζί με την εκπαιδευτικό, ανέλαβαν τον καλλωπισμό της αυλής για τη νέα χρονιά και όχι μόνο...

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 20/09/2023 - 09:59

Οι μαθητές του Στ 2 με τη βοήθεια της δασκάλας τους δημιούργησαν έναν νέο περιβαλλοντικό οικοκώδικα τον οποίο συμφώνησαν πως θα πρέπει να τηρούν αλλά και ταυτόχρονα να κοινοποιήσουν στους γονείς τους προσπαθώντας να επηρεάσουν όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους .

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 20/09/2023 - 10:00

Διευθύντρια: Αποστολία Πόρποδα

Υποδιευθύντρια: Πέγκυ Μπερερή

Εκπαιδευτικός Υπεύθυνος Προγράμματος: Πέγκυ Μπερερή

Εκπαιδευτικοί: Λιλή Γεωργαντά, Ελισάβετ Βατουσιανού

Διευθύντρια Εργοτεχνικού Προσωπικού: κ. Μπαλοπούλου

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων: Κ. Βούρβαχη

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/09/2023 - 15:11

@@ Τον Νοέμβριο, που μας πέρασε, μας μίλησε στο σχολείο ένας κύριος στην επέτειο του Πολυτεχνείου Ένα από αυτά, που μας είπε και μου έκαναν εντύπωση, ήταν ότι τα τραγούδια του Θεοδωράκη ήταν απαγορευμένα στην περίοδο της δικτατορίας.

Όταν ξαναπήγαμε λοιπόν στο χωριό ρώτησα τον παππού μου.

-Παππού όταν έγινε η δικτατορία τους δίσκους του Θεοδωράκη τους έβαζες στο πικάπ;

-Όχι βέβαια. Αυτοί απαγορευτήκανε από την πρώτη μέρα. Τους κρύψαμε σε ένα ντουλάπι και τέρμα.

- Κι ο παπά- Θυμής που του άρεσαν; ;

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/09/2023 - 14:41

@@ Τα έργα που ζωγράφισαν για τις μέλισσες την περυσινή  χρονιά θα έχουν τη χαρά να θαυμάσουν  οι μαθητές του σχολείου μας από την  Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ως τις 19 Νοεμβρίου 2023 στο κτήριο της ΦΕΜ στο  Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, όπου  θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» .

@@ Στην έκθεση θα εκτεθούν 278 έργα, που κρίθηκαν αξιολογότερα, από τα 3100 συνολικά έργα, που διαγωνίσθηκαν Στον Διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου από συνολικά 305 σχολεία όλης της χώρας.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/09/2023 - 13:37

@@ Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο εφημέριος της κωμόπολης π. Γεώργιος Καλέλλης σήμερα στις 9 το πρωΐ άρχισε η νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής. Στην τελετή έδωσαν το παρόν πολλοί γονείς μαθητών του σχολείου.

@@ Μετά το τέλος της τελετής ο Διευθυντής παρουσίασε τους εκπαιδευτικούς των τάξεων καθώς και τις νέες ειδικότητες που ήρθαν στο σχολείο (δασκάλα εικαστικών και θεατρολογίας ).

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/09/2023 - 13:33

@@ Ο Αριστείδης Κελεπερτζής, ο Θερμιώτης τ.προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, ολοκλήρωσε το χειμώνα που μας πέρασε την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία και βγήκε στη σύνταξη, Δεν σταμάτησε όμως ούτε στιγμή το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο και μέσα στο καλοκαίρι παρουσίασε ένα δίτομο έργο για τα Καρδάμυλα της Χίου.

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Ελληνοαγγλική Αγωγή», 01/09/2023 - 15:50

Το νηπιαγωγείο μας δίνοντας έμφαση στην ενσωμάτωση των Αρχών της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, τη φετινή σχολική χρονιά έδωσε προτεραιότητα  στην εξωστρέφεια του σχολείου μας και τη συνεργασία των μελών του με την κοινότητα, για την περιβαλλοντική αφύπνιση όλων σε θέμα που αφορά στη διατήρηση των υδατικών πόρων. Πολλές από τις δράσεις μας, υλοποιήθηκαν συνεργατικά με το 4ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης.

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης, 31/08/2023 - 15:26

 Μία S.T.E.A.M προσέγγιση της μουσικής και των μαθηματικών!

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 31/08/2023 - 15:25

@@ Οι αυλές των Δημοτικών σχολείων είναι στα περισσότερα χωριά οι μόνοι αδόμητοι χώροι, που μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις και είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητοι τις περιόδους που δεν λειτουργούν τα σχολεία

@@ Στην αυλή του Δ.Σ. Θερμής φιλοξενούνται κάθε χρόνο αρκετές εκδηλώσεις : Λειτουργείται το προσκυνητάρι της Αγίας Παρασκευής και γίνεται αποκριάτικη και Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 31/08/2023 - 15:24

@@ Στους Πύργους Θερμής Λέσβου βρίσκεται η οργανωμένη παραλία «Κανόνι», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Πολλοί την επιλέγουν για μπάνιο και χαλάρωση, λίγοι όμως γνωρίζουν, γιατί ονομάζεται έτσι .

@@ Το όνομά της το πήρε από την εγκατάσταση αντιαεροπορικών πυροβόλων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918). Τα πυροβόλα είχαν εγκατασταθεί για να προστατεύουν τον κάμπο των Πύργων Θερμής, που τον χρησιμοποιούσαν ως αεροδρόμιο οι Εγγλέζοι.

..........................................................

3ο Γυμνάσιο Θέρμης, 25/08/2023 - 10:24

Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι. Πρόκειται για μία προσπάθεια να μάθουμε να ανακυκλώνουμε με σωστό τρόπο το χαρτί. Στο σχολείο μας έχουμε δημιουργήσει την περιβαλλοντική γωνιά ανακύκλωσης χαρτιού, την οποία προσέχουν και φροντίζουν οι Φύλακες Ανακύκλωσης.

Μαθητές και μαθήτριες του Α6 μετά την επίσκεψή μας στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και την ενημέρωσή τους, από τους ειδικούς, σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση, πήραν έπαινο ως Πρεσβευτές Ανακύκλωσης και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των συμμαθητών/τριών τους.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 25/08/2023 - 10:23

@@ Τα πόνυ όλοι τα ξέρουμε. Είναι τα πανέμορφα μικρά αλογάκια, που ξετρελαίνονται τα παιδιά να τα ιππεύουν. Πόσο γνωρίζουν όμως ότι παρόμοια αλογάκια (στο μέγεθος) είχε παλιά και η Λέσβος, τους περίφημους Μυντιλήδες;

@@ Στη σχολική μας εφημερίδα το «ΘΗΤΑ της Θερμής» είχαμε κάνει παλιότερα ένα αφιέρωμα σε αυτή τη σπάνια φυλή των μικρόσωμων αλόγων του νησιού. Στο αφιέρωμα μιλούσε ο Κώστας Φραγκόπουλος, δάσκαλος και πρώην Δήμαρχος Θερμής, για τη φάρμα αλόγων, που διατηρεί στην Κώμη, όπου εκτρέφει και τρεις Μυντιλήδες.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 24/08/2023 - 13:33

- Τη μέρα που κηρύχτηκε ο πόλεμος του 1940,  απολυόμουνα. Βρισκόμουν στο νησί. Μας επιστράτευσαν και μπαρκάραμε από Μυτιλήνη για Θεσσαλονίκη παραμονή των Ταξιαρχών. Στις 8 Νοεμβρίου ήμασταν εκεί. Στις 12 Νοεμβρίου μπήκαμε στο τραίνο και πήγαμε στη Φλώρινα. Εκεί μας διάβασε ο παπάς ευχή και το ίδιο βράδυ ξεκινήσαμε για την Αλβανία.

-  Κάθε μέρα χιόνιζε. Όμως εμείς προχωρούσαμε.  Κάθε μέρα κατακτούσαμε καινούριο έδαφος της  Αλβανίας.  Στις 31 Δεκεμβρίου  τραγουδήσαμε τα στρατιωτικά κάλαντα κι αμέσως εξορμήσαμε. Καταλάβαμε το Πόγραδετς και μετά το ύψωμα Τραπεζοειδές .

Νηπιαγωγείο Ροδόπολης Αττικής, 24/08/2023 - 13:32

Σε συνεργασία με την Ελληνική ένωση προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος Helmepa μελετήσαμε τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Θαλάσσιων θηλαστικών της Μεσογείου  και γνωρίσαμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιοι οργανισμοί απο τη  θαλάσσια ρύπανση και ηχορύπανση .

Νηπιαγωγείο Ροδόπολης Αττικής, 24/08/2023 - 09:57

Γνωρίσαμε το Ριζάρι  ένα φυτό και συγκεκριμένα έναν αυτοφυής θάμνο που φύεται στη νότια Ευρώπη και τη νοτιοδυτική Ασία. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 1½ μέτρο ύψος και προτιμά τα αργιλώδη και υγρά εδάφη. Η ρίζα του ξεπερνά το μέτρο, είναι αρκετά παχιά και είναι η πηγή της ουσίας αλιζαρίνης, που της δίνει το διακριτικό κόκκινο χρώμα. Τα άνθη του είναι κιτρινωπά, κατά μασχαλιαίους ή επακρίους βότρεις, τα οποία σχηματίζουν εμφύλους βότρεις.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων