Νέα του Δικτύου των Οικολογικών Σχολείων

Δευτέρα, Φεβρουάριος 26, 2024 - 13:28

Στήριξε την προσπάθεια των μαθητών του ΔΣ Κολλεγίου Αθηνών να χτίσουν ένα σχολείο στη Γκάνα!

Η μαθητική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών συγκεντρώνει χρήματα για τη δημιουργία σχολείου στο χωριό Κyereben 2, κοντά στην τεχνητή λίμνη Βόλτα στην Γκάνα της Αφρικής. 

Παρασκευή, Φεβρουάριος 9, 2024 - 12:01

Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2024

Είστε έτοιμοι να γίνετε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος που δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρες κοινότητες να δημιουργήσουν θετική αλλαγή;

Ως μέλος του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε και το 2024 στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης (GAD) , μια εξαιρετική 10ήμερη εκστρατεία που ενώνει σχολεία, ξενοδοχεία, δήμους, παραλίες και μαρίνες από όλο τον κόσμο για να συνεργαστούν σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Τρίτη, Φεβρουάριος 6, 2024 - 13:01

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σπίτι και στο σχολείο»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συντονιστικός φορέας του δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σπίτι και στο σχολείο», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Δικτύου, με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Πέμπτη, Ιανουάριος 25, 2024 - 13:30

Εκδήλωση βράβευσης με την Πράσινη Σημαία

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» διοργανώνει Εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν με επιτυχία στο Δίκτυο επί δύο ή περισσότερα συναπτά έτη.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου) το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.

Οι μαθητές/ριες-εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Επιτροπής καλούνται να παρουσιάσουν τη δράση τους με έναν από τους παρακάτω τρόπους :

Πέμπτη, Νοέμβριος 30, 2023 - 13:53

COP28: Περισσότερα από 4.000 παιδιά, στέλνουν τα μηνύματά τους στον Πρωθυπουργό για την Κλιματική Κρίση και το Περιβάλλον!

Σήμερα ξεκινά η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους κλιματικούς τους στόχους. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) θα βρίσκεται εκεί, μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), προκειμένου να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά αγαθά που είναι δικαίωμα όλων μας.

Πέμπτη, Νοέμβριος 16, 2023 - 12:36

Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28 / Δημιουργία κάρτας

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια διαβούλευση μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας.

Παρασκευή, Νοέμβριος 10, 2023 - 11:19

Ανακοίνωση νικητών του Διαγωνισμού για το καλύτερο Σχέδιο Μαθήματος-Litter Less Plus

Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση για τη διεθνή εκστρατεία Litter Less Plus, όπου συγκεντρωθήκαμε για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματά μας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Παρασκευή, Νοέμβριος 3, 2023 - 14:56

Γιορτάστε μαζί μας τα επιτεύγματά σας στο Litter Less Plus!

Η εκστρατεία Litter Less Plus φτάνει στο τέλος της!

Τους τελευταίους μήνες, είδαμε χιλιάδες μαθητές, καθηγητές και σχολεία να αντιμετωπίζουν τη ρύπανση σε όλο τον κόσμο!

Και τώρα ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε τα δικά ΣΑΣ επιτεύγματα!

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε ένα εορταστικό διαδικτυακό σεμινάριο στις 8 Νοεμβρίου 2023, στις 16:00  ! Στη συνάντηση αυτή θα γιορτάσουμε τις επιτυχίες των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό σχεδίων μαθήματος και θα γίνει η ανακοίνωση των νικητών  !

Πέμπτη, Οκτώβριος 5, 2023 - 12:17

FEE Teacher Award-Βραβείο Εκπαιδευτικού 2023-2024

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) καθιερώνει για 2η σχολική χρονιά το Βραβείο Εκπαιδευτικού (FEE Teacher Award) στοχεύοντας στην αναγνώριση των προσπαθειών εξαιρετικών εκπαιδευτικών από το παγκόσμιο δίκτυο των Διεθνών Δικτύων ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία», «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και «Μαθαίνω για τα Δάση» που προωθούν και ενσωματώνουν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) στα σχολεία και τις κοινότητές τους.

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 18, 2023 - 11:13

Λειτουργία Διεθνών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΕΠΦ για το 2023-2024

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης συντονίζει τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 τα παρακάτω 3 Διεθνή Δίκτυα-Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα οποία και σας καλούμε να συμμετέχετε:

Α) Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία», απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Θεματικές ενότητες: Απορρίμματα, Νερό, Ενέργεια, Αυλή σχολείου κ.α.). Το Δίκτυο συντονίζεται από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας.

Σελίδες