Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα το Μονοπάτι της Ελιάς

Την  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1 και Ε2 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα «Το μονοπάτι της ελιάς». Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν μέσα στο μονοπάτι πεζοπορίας  του χωριού Ασώματος. Εκεί η υπεύθυνη του προγράμματος χώρισε τους μαθητές σε δύο ομάδες και αφού όρισε τους αρχηγούς ανέθεσε στα υπόλοιπα μέλη να συλλέξουν μέσα σε μία σακούλα οτιδήποτε τους έκανε εντύπωση κατά τη διαδρομή (φύλλα, καρπούς κ.τ.λ.). 

  Στη διάρκεια της πορείας τα παιδιά πληροφορήθηκαν για την πολύτιμη αξία της ελιάς και του λαδιού, τον τρόπο μαζέματος, τη συντήρηση ενός ελαιοκτήματος και τη διαφορά των βιολογικών αγροκτημάτων.

  Επίσης είδαν διάφορα είδη φυτών όπως νούφαρα, κισσοί, πλατάνια, λεύκες, μανιτάρια κ.α.. Ακόμη θαύμασαν την αρχιτεκτονική διαφόρων εκκλησιών και γεύτηκαν το υπέροχο, δροσερό νερό των πηγών.

Τέλος οι ομάδες σύγκριναν την ποσότητα των υλικών που είχαν μαζέψει και έμειναν ενθουσιασμένοι με το παλιό ελαιοτριβείο στους Αγίους Ανάργυρους, αλλά και με την βιοποικιλότητα της περιοχής.

Συγγραφέας: 
Ειρήνη Μουτζούρη