Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, 24/10/2024 - 14:42

Ο σχολικός κήπος μπορεί να αποτελέσει χώρο ιδιαίτερης δημιουργικότητας και ενασχόλησης των παιδιών με τη φύση. Επιπλέον μπορεί να συνδεθεί με τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών μέσα από τους " εδώδιμους κήπους". 

Από τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη οργανώσαμε δραστηριότητες με στόχο την επαφή των νηπίων με τη φύση, με βιωματικό τρόπο της φύτευσης- καλλιέργειας των φυτών, τη γνώση για την ανάπτυξη αλλά και τη φροντίδα τους. Αποφασίσαμε πως οι καλλιέργειες των φυτών μας θα εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή.

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, 24/10/2024 - 14:41

Στις 22-10-2024, πραγματοποιήθηκε ο φθινοπωρινός περίπατός μας στα Βλυχάδια…Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και οι μαθητές μας απέδρασαν από το καθημερινό τους , σχολικό πρόγραμμα , πλάι στη θάλασσα , γεμάτοι ζωντάνια και κέφι!!!

Η περιβαλλοντική μας δε ομάδα, όπως πάντα ευαισθητοποιημένη και έτοιμη για δράση , συνδύασε υπεύθυνα την ανεμελιά με την συλλογή απορριμμάτων από τον όμορφο , περιβάλλοντα χώρο…

3o Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, 24/10/2024 - 14:40

Την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, δημιουργήσαμε ένα κολλάζ με ζωγραφιές των αγαπημένων ζώων των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας.

Επίσης, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε  τον κ. Φώτη Λέφα, προπονητή Judo, χειριστή του σκύλου – οδηγού Ariel και τον κ. Δημοσθένη Μανωλή, που τον συνόδευαν η Μέλη και η Sugar, δύο  Σκύλοι Έρευνας και Διάσωσης .

Νηπιαγωγείο Περδίκκα Εορδαίας, 24/10/2024 - 14:41

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στο Κοινοτικό Κατάστημα του Περδίκκα στις 8 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη η δράση  Ανακύκλωσης που διοργανώθηκε από την ΔΙΑΔΥΜΑ Κοζάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί αλλά και  οι γονείς του Νηπιαγωγείου Περδίκκα .

Καινούργιες λέξεις που μάθαμε: Επαναχρησιμοποιήσιμα Υλικά και Ανακύκλωση Επικίνδυνων Υλικών  ΕΠ!!

Οι μικροί μαθητές το χάρηκαν πολύ!!

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, 23/10/2024 - 13:48

Δημιουργήσαμε και διανείμαμε ένα ερωτηματολόγιο στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας με στόχο τη διερεύνηση των απόψεών τους σχετικά με τη χρήση του νερού και τη βιώσιμη ανάπτυξη του σχολείου. Μέσω αυτής της δραστηριότητας, επιδιώκουμε να κατανοήσουμε πώς γίνεται η διαχείριση του νερού στο σχολείο, τις αντιλήψεις των συμμετεχόντων για την εξοικονόμηση και τις προτάσεις τους για βελτίωση της βιωσιμότητας, με σκοπό την προώθηση υπεύθυνης κατανάλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

 

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, 23/10/2024 - 13:33

Διοργανώσαμε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα στο σχολείο μας, κατά την οποία δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο στους μαθητές σχετικά με την οικιακή χρήση του νερού και την εξοικονόμησή του. Στόχος ήταν να καταγράψουμε τις συνήθειές τους στη χρήση του νερού στο σπίτι και να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές για τη σημασία της εξοικονόμησης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου. Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξουμε δράσεις και ενημερωτικές καμπάνιες μέσα στο σχολείο, με στόχο την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στη χρήση του νερού.

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, 24/10/2024 - 14:41

Συγκρότηση Περιβαλλοντικής Επιτροπής του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα "Οικολογικά Σχολεία", συγκροτήθηκε σήμερα 01/10/24 η Περιβαλλοντική Επιτροπή του σχολείου μας, η οποία θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και της υλοποίησης των δράσεων που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η επιτροπή αποτελείται από τα εξής μέλη:

8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Σκεπάρνης”, 23/10/2024 - 13:48

Με αφορμή την εκδήλωση του σχολείου μας απο την δράση για την άγρια ζωή, δημιουργήθηκαν από τα παιδιά στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών μια σειρά από έργα ζωγραφικά και κατασκευών. Αφίσες, μολυβοθήκες από Κονσερβοκούτια και ο σκατζόχοιρος που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του, χαρτί από χαρτόκουτο, πλαστελίνη, φύλλα και ηλιόσποροι.

Αυτά ήταν τα δώρα των παιδιών προς την δράση. Η βοήθεια των γονιών με παροχή υλικών προς των σύλλογο της δράσης ήταν επίσης γενναιόδωρη

Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ", 23/10/2024 - 13:32

Συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού και δημιουργούμε ένα κώδικα με θέμα: ρομπότ και δασοφύλακες …

Συνδιασαμε το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα με τη τεχνολογία.

Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ", 23/10/2024 - 13:31

Εξερευνήσανε το δάσος της Καισαριανής.

γνωρισαμε τον πλάτανο , το κυπαρίσσι , την βελανίδια και το πεύκο. 
Ανακαλυψαμε την πηγή και μαζέψαμε πολλούς θησαυρούς.

Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ", 23/10/2024 - 13:31

Από τον Αρκτούρο έφτασε στο Σχολείο μας η βαλίτσα της καφέ αρκούδας .

την ανοίξαμε με πολύ περιέργεια και γνωρίσαμε πολλά πράγματα για τη ζωή της .

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/10/2024 - 11:28

Το σχολείο μας στηρίζει και φέτος τη διοργάνωση-θεσμό Ρόδος για τη Ζωή! Αυτή τη φορά με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή (ενημέρωση πολιτών για την εν λόγω δράση, προώθηση προϊόντων και πραγματοποίηση συναλλαγών) των μαθητών μας στο κεντρικό περίπτερο. Την Πέμπτη λοιπόν 10/10/24 οι μαθητές μας με μεγάλη χαρά έγιναν και παλι εθελοντές βοηθώντας στην προώθηση της φετινής μπορντο μπλούζας για το Η Ρόδος για τη Ζωή - Rhodes for Life .... #rhodesforlife2024

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Κιουρτ Δάφνη

Γεράση Παναγιώτα

Κατσέας Βάϊος

2o ΕΠΑΛ Κοζάνης, 24/10/2024 - 08:37

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων 2024, οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος,  επέδειξαν τη δέσμευσή τους στην παγκόσμια ιδιότητα του πολίτη, αναλαμβάνοντας δράση για την ενημέρωση και την εμπλοκή της τοπικής κοινότητας σε κρίσιμα διατροφικά ζητήματα.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 22/10/2024 - 11:27

Αφού έγινε η σύσταση της περιβαλλοντικής επιτροπής και ο καθορισμός των ημερομηνιών των συναντήσεώς της, ακολούθησε συζήτηση για τα ζητήματα της αυλής που η σχολική κοινότητα προσπάθησε να λύσει την προηγούμενη χρονιά. Τέλος συντάχθηκε η λίστα ελέγχου που περιελάμβανε  τόσο τα προβλήματα που επιλύθηκαν, όσο και ζητήματα με τα οποία θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε φέτος, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης βελτίωσης της σχολικής αυλής.

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 22/10/2024 - 11:28
  • Αρχικά έγινε η προετοιμασία του κήπου: καθάρισμα, ξεχορτάριασμα και κλάδεμα των φυτών και των δέντρων.
  • Από το «Φαγανούλη» τον κομποστοποιητή μας πήραμε το κομπόστ- υπέροχο φυσικό λίπασμα- που είχαμε φτιάξει πέρυσι και τώρα ήταν έτοιμο για να λιπάνει το χώμα. Το ρίξαμε στον κήπο για να βοηθήσει τα φυτά μας.
  • Τέλος σπείραμε κρεμμυδάκια και φυτέψαμε λαχανικά: μαρουλάκια, κόκκινα λάχανα και μπρόκολα καθώς και μυρωδικά: άνηθο, μαϊντανό και σέλινο.
3o Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, 23/10/2024 - 13:28

 

Τα τμήματα της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και παρακολούθησαν τα προγράμματα: «Μέλισσες και Λουλούδια»,«9 έντομα και 1 αράχνη» (Β΄Τάξη)  «Τα Ζώα και εγώ”, «Βλέποντας με τη μάσκα μου στο βυθό»  (Α΄ Τάξη )

Οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές, διαδραστικές δραστηριότητες να μάθουν για τη φύση και τη βιοποικιλότητα, να ανακαλύψουν τα μυστικά διάφορων οργανισμών, τον τρόπο ζωής τους, τη σημασία τους για τον πλανήτη και την ανάγκη προστασίας τους.

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 22/10/2024 - 11:27
Πριν...

Μία από τις ενότητες που ανέλαβε το σχολείο μας για φέτος στα Οικολογικά Σχολεία (Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Eco Schools") είναι σχετική με τη μείωση της σπατάλης της ηλεκτρικής ενέργεια. Με αυτήν την αφορμή, λοιπόν, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και παιδιά έβαψαν το ισόγειο με ένα φωτεινό χρώμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ήδη να έχει ελαττωθεί η χρήση των ηλεκτρικών λαμπτήρων σε αυτόν τον χώρο.  Η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων ανέλαβε να διακοσμήσει μοναδικά και διακριτικά τον διάδρομο του ισογείου.

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά Θυμιανών Χίου, 22/10/2024 - 11:27

Κυκλοφόρησε!! Το πρώτο τεύχος από την ψηφιακή (και έντυπη) περιβαλλοντική εφημεριδούλα μας είναι έτοιμο! Στο τεύχος αυτό μπορείτε να διαβάσετε για τον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Μέγα Λιμνιώνα που πραγματοποιήσαμε με την ΣΤ τάξη του σχολείου μας, το πολύ σοβαρό πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τις συνήθειες μας και να βοηθήσουμε στη μείωση των πλαστικών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορείτε να κατεβάσετε ή να εκτυπώσετε το πρώτο μας τεύχος από το σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 23/10/2024 - 13:23

@ Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο κύκλος παρεμβάσεων του - με δύο στελέχη του - σε μαθητές δύο τάξεων του Δημοτικού μας Σχολείου. Οι παρεμβάσεις γίνονται το τελευταίο δίωρο κάθε Παρασκευής και θα διαρκέσουν ως τα Χριστούγεννα.

@ Στις δυο συναντήσεις που έγιναν, συζητήθηκαν τα θέματα του σεβασμού, της επίλυσης των συγκρούσεων και της ενσυναίσθησης. Η θεματολογία περιλαμβάνει ακόμα τρόπους αποφυγής της ενδοσχολικής βίας, τη θέσπιση ορίων στη συμπεριφορά του καθενός, την συμμόρφωση με τους κανόνες του σχολείου, κ.α.

Νηπιαγωγείο Σταυρακίου, 22/10/2024 - 11:27

Συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ζωσιμαίας βιβλιοθήκης “Γκρεμίζω τα τείχη!Όλοι μαζί μια παρέα”. Μέσα από την ανάγνωση του παραμυθιού “Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου” πέρασαν όμορφα μηνύματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε ψηφιακά παιχνίδια σχετικά με το παραμύθι που είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί της βιβλιοθήκης

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων