Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
2024
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή
2021-2022
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

10.6.2024

@ Από την αρχή της χρονιάς έχουν μαζέψει χιλιάδες πλαστικά καπάκια. Την προηγούμενη εβδομάδα συγκέντρωσαν άλλη μια φουρνιά από αρκετές εκατοντάδες . Ο λόγος για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, που ξεκίνησαν την πολλή όμορφη αυτή πρωτοβουλία με παρότρυνση της δασκάλας τους της κ. Μελίνας, από μια ιδέα του γυμναστή μας Στ. Χ#σταματίου.

@ Η πρωτοβουλία έχει διπλό σκοπό : Περιβαλλοντικό - από τη μια (για να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον) και Κοινωνικό - από την άλλη ( αφού τα καπάκια πάνε στην «Κυψέλη», που τα εξαργυρώνει για τους σκοπούς της Οργάνωσης ).

8.6.2024

@ Μια κότα στο κοτέτσι μας καθόταν μέσα και δεν έβγαινε καθόλου έξω με τις άλλες. Ο μπαμπάς μου της έφτιαξε ένα ξεχωριστό κλουβί.

@ Την έβαλε μέσα και της έβαλε να κλωσάει καμιά δεκαριά αυγά. Ύστερα από 21 μέρες τα αυγά άρχισαν να σπάνε ένα- ένα και από μέσα να βγαίνουν κοτοπουλάκια.

@ Εγώ τα έβαζα δίπλα στο αυτί μου και άκουγα τα τσίου-τσίου που κάνανε μέσα στα αυγά. Ο μπαμπάς μου όσα αυγά είχαν σκληρό τσόφλι τα έσπαγε για να βοηθήσει τα πουλάκια να βγούνε από τα αυγά.

7.6.2024

@ Οι φροντίδες του κήπου ποτέ δεν λείπουν, ιδίως το τελευταίο διάστημα, που η θερμοκρασία ανέβηκε κατακόρυφα και οι ζέστες έγιναν ανυπόφορες.

@ Πότισμα, κόψιμο κλαδιών, ξεχορτάριασμα, από τους μαθητές, αλλά και μάζεμα λαχανικών (σπανάκι) για τις λιχουδιές που θα γίνουν την Τετάρτη, ημέρα που θα γίνει η γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς.

5.6.2024

@ «Εκτόξευση πυραύλου με αναβράζον δισκίο ντεπόν». Αυτός ήταν ο τίτλος του ενός από τα τρία πειράματα, που έκανε σήμερα στην αυλή του σχολείου μας ο καθηγητής Φυσικής του Μουσικού Σχολείου Στρατής Μαμουλέλλης και μάγεψε τους μαθητές που τα παρακολούθησαν.

@ Τα άλλα δύο αφορούσαν: α) την παραγωγή ατμού και την κίνηση από μια παλιά ατμομηχανή και β) την κίνηση στα παιχνίδια του χθες (κουρδιστά ) και του σήμερα (τηλεκατευθυνόμενα). Η όλη επίδειξη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής και αφορούσε το πώς μια μορφή ενέργειας μεταβάλλεται σε μια άλλη.

5.6.2024

@ Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάσαμε σήμερα τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος. Φτιάξαμε φωλιές πουλιών για τους φτερωτούς φίλους της σχολικής μας αυλής. Από το πρωί τα παιδιά των μικρότερων τάξεων ήταν …«επί ποδός» περιμένοντας πότε θα έρθει η ώρα, να μαστορέψουν.

@ Τελικά η δραστηριότητα άρχισε στις 10 η ώρα όταν έφθασαν στο σχολείο τα δύο στελέχη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ, (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής), η Ελένη και ο Αλέξης, με τα απαραίτητα υλικά. Από εκείνη την ώρα όλα τα εργαλεία «πήραν φωτιά».

4.6.2024

@ Η δημιουργικότητα των παιδιών είναι ανεξάντλητη και πολλές φορές εκδηλώνεται εκεί που δεν την περιμένεις . Αυτό συνέβη και με τη μαθήτριά μας Α.Ι. που από την πρώτη τάξη έδειξε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες στη ζωγραφική αλλά και στη ρυθμική.

@ Φέτος στη μέση της χρονιάς μας ξάφνιασε δείχνοντάς μας ένα ομοίωμα κούκλας ντυμένο με μια τουαλέτα.

- Σας αρέσει ; μας ρώτησε . Εγώ το σχεδίασα και το έραψα.

- Μα πώς; Ξέρεις και ράβεις , τη ρωτήσαμε.

30.5.2024

@ Μετά το κλάδεμα και το καθάρισμα ήρθε η ώρα του ασπρίσματος. Πεζούλια και κορμοί ασβεστώθηκαν κάνοντας τη σχολική αυλή "χάρμα οφθαλμών" μαζί με τα ανθισμένα δέντρα και λουλούδια.

26.5.2024

          -Βραβείο πρωτοτυπίας στο Σχολείο

           για τις δράσεις του στους τομείς της ανακύκλωσης

            και της κυκλικής οικονομίας

………………………………………………………

@ Άλλο ένα βραβείο πανελλαδικού διαγωνισμού απονεμήθηκε στο σχολείο μας το προηγούμενο διάστημα. για τις δράσεις του. Το βραβείο αφορούσε τις δράσεις μας για την κυκλική οικονομία στα πλαίσια της οποίας τίποτα δεν πετιέται σαν άχρηστο, αλλά κάθε υλικό μεταποιείται σε κάτι άλλο

25.5.2024

@ Οι σχολικές αυλές που έχουν πράσινο είναι από τη μια ευλογία (για το όμορφο περιβάλλον τους) και από την άλλη μεγάλος «πονοκέφαλος» μια και χρειάζονται τακτικό καθάρισμα.

@Το καθάρισμα δεν αφορά μόνο τα κλαδιά και τα αγριόχορτα που πρέπει να κοπούν, αλλά και τις πευκοβελόνες που πρέπει να μαζευτούν (και είναι αρκετά τσουβάλια) καθώς και το κλάδεμα των οπωροφόρων δέντρων.

24.5.2024

# Σήμερα το μάθημα της πληροφορικής στο σχολείο είχε μια ιδιομορφία. Δεν το έκανε η  πληροφορικός,  αλλά δυο φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διδασκαλία τους έγινε στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης.

# Το μάθημά τους για το οποίο ύστερα δόθηκαν και ασκήσεις στους μαθητές κράτησε ένα δίωρο και αφορούσε τα μέρη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή (επεξεργαστής, σκληρός δίσκος, μνήμη RAM, κάρτα γραφικών , οθόνη , ποντίκι, πληκτρολόγιο κ. α.)

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής