Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

5.3.2019

Συγκομιδή λαχανικών από το σχολικό κήπο
έκαναν χτες τα παιδιά της Δ΄ και Ε΄τάξης, που έχουν φέτος την επιμέλεια του σχολικού κήπου στα πλαίσια σχετικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, που επιμελούνται οι δασκάλες Κυριακή Βάγια –Παπάλα και Ελένη Βαμβακά (Αγγλικών).
..............................................................................................

21.2.2019

...................................................................................................
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί παχαίνουμε; Γιατί πολλά παιδιά έχουν τάσεις παχυσαρκίας; Η απάντηση για τους περισσότερους είναι : όχι. Και όμως ο παρακάτω διατροφικός πίνακας θα μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη για την ευκολία με την οποία καταναλώνουμε ροφήματα.
Παρουσιάζει την ποσότητα ζάχαρης ,που περιέχουν τα διάφορα ροφήματα και αναψυκτικά, που πίνουμε. Και λέει με απλό τρόπο αλήθειες που συγκλονίζουν.

6.2.2019

Ένα επιδόρπιο, που τους άφησε πολύ γλύκα, έφαγαν την Τρίτη 29  Ιανουαρίου οι μαθητές μας στα πλαίσια του διατροφικού μας προγράμματος «Βελτιώνω τη διατροφή μου, Ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις, Γνωρίζω τα τοπικά προϊόντα». Συγκεκριμένα δοκίμασαν νοστιμότατα ψημένα μήλα στο φούρνο, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε ροδέλες και πασπαλισμένα με μοσχοκάρυδο και κανέλα.
Το επιδόρπιο μας το ετοίμασε η κ. Ναυσικά Αναγνώστου με τη βοήθεια της Άννας και του Σταύρου Τράτα, που βοήθησαν στο καθάρισμα και στο ξεκουκούτσιασμα των μήλων. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

6.2.2019

> Τα μισά απορρίμματα που πετάμε στο σπίτι μας είναι αποφάγια και καταλήγουν στις χωματερές, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Κι όμως, θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε αποκτώντας λίπασμα για τις γλάστρες μας. Πώς; Βάζοντας έναν κομποστοποιητή στον κήπο ή το μπαλκόνι μας.
> Η κομποστοποίηση λοιπόν είναι ένας άμεσος τρόπος ανακύκλωσης. Το κομπόστ είναι το φυτικό «λίπασμα», που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών, που πετάμε στους κομποστοποιητές.

30.1.2019

Ήταν μια από τις καλύτερες  εκδηλώσεις μας , που τη χάρηκαν όλοι .Την κάναμε πέρυσι τέτοια μέρα και μας την θύμισε το Facebook. Τίτλος της «Ξενάγηση στο βυθό της Λέσβου» και ξεναγός μας σε αυτό το ονειρικό ταξίδι ο Γ. Φιλιός, ψυχή της καταδυτικής ομάδας LESVOS SCUBA.

Η παρουσίαση άρχισε με προβολή βίντεο και φωτογραφιών. Ύστερα είδαμε ναυάγια πλοίων, υποβρύχιες σπηλιές και ψάρια, που συναντούν οι δύτες στις καταδύσεις τους.

26.1.2019

Ψημένα κάστανα απόλαυσαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου στα πλαίσια του διατροφικού μας προγράμματος. Τα κάστανα τα χάραξε η Μίνα Καρμίρη και τα ετοίμασαν ο Σπύρος και η Ρουντίνα Κρέκος. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε λίγες από τις ιδιότητες του κάστανου , όπως τις κατέγραψαν στο πρώτο τεύχος του «ΘΗΤΑ της Θερμής» δυο μαθήτριες της περυσινής ΣΤ ΄ Τάξης. Η Παρασκευή Μιχαλέλλη και η Έφη Τζαννή

16.1.2019

> Ένα πολύ όμορφο κείμενο έκτασης 7 δακτυλογραφημένων σελίδων ολοκληρώθηκε τις μέρες αυτές. Το έγραψε ύστερα από πολύ δουλειά και έρευνα ο Μάρκος Ματζιαρλής , μαθητής της ΣΤ΄τάξης, και με αυτό θα λάβει μέρος σε πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό .

16.1.2019

Η μέρα ήταν μουντή με πολύ κρύο και ένα  εκνευριστικό ψιλόβροχο. Κι  όμως για μας,στο Δημοτικό Σχολείο της Θερμής,ήταν πολύ-πολύ  διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε, γνωρίσαμε και χαρήκαμε ένα νέο άνθρωπο, που δημιουργεί με επιτυχία στον τόπο του και ανακαλύψαμε  μια ξεχωριστή γεύση, τη γεύση της Αρώνιας.

16.1.2019

 

> Τα θερμά λουτρά της Θερμής συνδέονται με διάφορους θρύλους και δοξασίες. Λέγεται, ότι εδώ έκαναν τα μπάνια τους ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη. Υποστηρίζεται μάλιστα, ότι ο αυτοκράτορας «είδε γιατρειά» γι΄αυτό και τα επισκεπτόταν κάθε χρόνο.

Τα τόξα, που στηρίζουν τη θολωτή οροφή των δεξαμενών, μαρτυρούν τεχνογνωσία, που μόνο στην Κωσταντινούπολη υπήρχε εκείνο τον καιρό. Αυτό ενισχύει όσους υποστηρίζουν ότι ήταν πολύ γνωστές στους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες, που τις φρόντιζαν, όσο μπορούσαν.

11.12.2018

Βουτιά στο μαγικό κόσμο των μανιταριών έκανε σήμερα το σχολείο μας. Το πρωί ο εκπαιδευτικός Αριστείδης Σγατζός έκανε στους μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, που συνοδεύτηκε με προβολή βίντεο και power point.
Όπως εξήγησε  επειδή τα μανιτάρια στερούνται χλωροφύλλης, είναι αναγκασμένα να ζουν είτε παρασιτικά σε βάρος των φυτών ή σαπροφυτικά από τα λείψανα και τα πτώματά τους ή να συμβιώνουν με τις ρίζες των  φυτών.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής