Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

13.5.2019

Γεμάτη από γνώσεις ήταν η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στη Χίο στα πλαίσια του θεματικου δικτύου «Όταν η Φύση δημιουργεί … πολιτισμό» και ιδικότερα του  κάμπος των εσπεριδοειδών.  Μπορεί η διάρκειά της να ήταν μόνο δύο μέρες αλλά το πρόγραμμα ήταν γεμάτο και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε πολλές και ποικίλες.  Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ομηρούπολης είχαμε μια κατατοπιστικότατη ενημέρωση για το πώς οι Γενοβέζοι κατακτητές του νησιού καθιέρωσαν την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και στη συνέχεια πλούτισαν από το εμπόριό τους.

9.5.2019

 

Ο κ. Άγγελος  Σιδεράς είναι ο «καλός άγγελος» της αυλής μας. Πέρυσι κλάδεψε τις πορτοκαλιές, που «ανάσαναν» αμέσως, μια και είχαν χρόνια να κλαδευτούν. Φέτος μας έκανε άλλα δυο μεγάλα μαθήματα: 1) Μας  έμαθε πώς να καλλιεργούμε σωστά τις πατάτες που φυτέψαμε 2) Εγκατέστησε στον κήπο μας σύστημα στάγδην άρδευσης .

25.4.2019

 

Με χρωματιστά αυγά ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο 20/4/2019 το καλλιτεχνικό εργαστήριο του Δημοτικού μας σχολείου, που λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου της Θερμής με την εποπτεία της δασκάλας του (και παλιάς μαθήτριας) Φερενίκης Τσαμπαρλή.

Τα αυγά έγιναν από χαρτοπολτό την προηγούμενη Κυριακή, στέγνωσαν καλά όλη την εβδομάδα και χτες τα παιδιά ολοκλήρωσαν την κατασκευή του με το βάψιμό τους.Το εργαστήριο θα συνεχιστεί στις 13/5,οπότε θα κατασκευαστούν σπιτάκια-κουμπαράδες.

25.4.2019

Επίσκεψη στο «Κτήμα Οινοφόρος»

Tον τρόπο παραγωγής του κρασιού, εμφιάλωσης και διάθεσής του στην αγορά γνώρισαν την προηγούμενη Δευτέρα οι μαθητές μας στην επίσκεψη, που πραγματοποίησε το σχολείο μας στο «Κτήμα Οινοφόρος», της οικογένειας Πατερέλλη.

24.4.2019

 

Μπροστά στα μικρόφωνα της ΕΡΑ Αιγαίου κάθισαν τη Δευτέρα 14/4/2019  το μεσημέρι  το μεσημέρι 6 μαθητές του  Σχολείου  μας για μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τη σχολική μας μονάδα και τις δραστηριότητές του. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο Τρίτη στις 10.30 πμ από το ραδιοσταθμό .

24.4.2019

Η μαθητική δημιουργικότητα στο φόρτε της
...........................................................................
> Mια αληθινή «γιορτή ψηφιακής δημιουργικότητας» ήταν το  9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που έγινε την Παρασκευή 19/4/2019  στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Όλες οι μαθητικές ομάδες παρουσίασαν δημιουργίες, που ξεπερνούσαν η μια την άλλη σε φαντασία, είτε στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είτε τον τομέα της ρομποτικής. Το αντικείμενο του Φεστιβάλ ήταν η πληροφορική και η ρομποτική, οι δυο βασικοί πυλώνες δηλαδή της εποχής που έρχεται.

8.4.2019

> Μια εξαιρετική παρουσίαση για τον φιλοτελισμό απόλαυσαν την Πέμπτη 4/4/2019  οι μαθητές τριών τάξεων του σχολείου μας (Ε΄, ΣΤ΄ και Β΄) το τελευταίο δίωρο. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου Μιχάλης Βαΐτης (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ) που μαζί με τον γραμματέας του Δ.Σ. Αντώνη Δουκαρέλλη έφεραν πολύ υλικό, που βοήθησε τα παιδιά να κάνουν ένα πλήθος δραστηριοτήτων.
……………………………………………………………….

8.4.2019

Mε ωραιότατα πασχαλινά λαγουδάκια, που έφτιαξαν από χατοπολτό καλοσώρισαν την πασχαλιά, που έρχεται την Κυριακή το μεσημέρι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής. Τα λαγουδάκια φτιάχτηκαν στο καλλιτεχνικό εργαστήριο, που λειτουργεί κάθε Κυριακή 11-1μμ στο ισόγειο του Δημαρχείου της Θερμής με την επιμέλεια της ακάματης  Φερενίκης Τσαμπαρλή.

Η κατασκευή τους έγινε από χαρτοπολτό την προηγούμενη Κυριακή και έμειναν για να στεγνώσουν μία εβδομάδα. Χθες οι μαθητές τα ζωγράφισαν και τα πήραν για να στολίσουν στα σπίτια τους.

29.3.2019

Πλημμύρισε το σχολείο από τη μυρωδιά του ψημένου ψωμιού τη Δευτέρα 20 Mαρτίου το πρωί. Αφορμή τα ψωμάκια,  που έφτιαξαν και στη συνέχεια έψησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας "το πιο γλυκό ψωμί"  στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης.

Με την εποπτεία και τις οδηγίες της δασκάλας Φρόσως Γιαννακέλη και της δασκάλας παράλληλης στήριξης Διονυσίας Μακρή γνώρισαν βιωματικά όλες της φάσης της παραγωγής του ψωμιού, ανακάτεψαν τα αλεύρι, το ζύμωσαν και στη συνέχεια   έψησαν τα ψωμάκια  στην κουζίνα του σχολείου. .

29.3.2019

Εγκρίθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου η αίτηση του σχολείου μας για επίσκεψη στο γειτονικό μας νησί στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος, που υλοποιούμε.
Το πρόγραμμα του ΚΠΕ στο οποίο ενταχθήκαμε έχει τίτλο «Κάμπος Χίου-Περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών» και στόχος μας είναι να γνωρίσουμε από κοντά την παραγωγή ομοειδών προϊόντων με την περιοχή της Θερμής (εσπεριδοειδών ).

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής