# Βραβεύτηκαν οι βιβλιοφάγοι της χρονιάς

@ Πολλές βραβεύσεις και παρουσιάσεις περιλάμβανε το πρόγραμμα της χθεσινής Τετάρτης , πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων στη λήξη της φετινής χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η απονομή των βραβείων Φιλαναγνωσίας στους … «βιβλιοφάγους» της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, που φέρει το όνομα της Άλκης Ζέη.

@ Τον απολογισμό έκανε ο υπεύθυνος δάσκαλος Δ. Βενέτας και τα βραβεία απένειμε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ρίτσα Βαλάκου. Τα βραβεία αθλοθέτησε η συγγραφέας και πολύ καλή φίλη του σχολείου Δάφνη Βλουμίδου.

@ Συνολικά δανείστηκαν βιβλία -στη διάρκεια του έτους- 50 μαθητές (από τους 65 του σχολείου). Βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες ανά τάξη:

> ΛΑΟΥΡΑ ΚΡΕΚΟΣ / Α΄ τάξη

> ΟΥΕΝΑ ΧΟΤΖΑ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΠΥΡΟΥ / Β΄ τάξη

> ΑΝΝΑ ΨΑΘΑ – ΙΡΙΣ ΚΡΕΚΟΣ / Γ΄ τάξη

> ΣΤ. ΓΑΛΗΝΟΥ - ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΣΤΡΑΝΕΣΤΑΣΗ / Δ΄ τάξη

> Κ. ΣΠΑΝΟΣ / Ε΄ τάξη

Οι δωρεές που δεχτήκαμε

@@ Αρκετές ήταν οι δωρεές, που δεχτήκαμε και τη φετινή σχολική χρονιά για την σχολική μας βιβλιοθήκη.

# Την 1η δωρεά δεχτήκαμε από τις εκδόσεις «Πατάκη», σαν έπαθλο για την διάκρισή μας - 1ο βραβείο σε όλη τη χώρα - στον λογοτεχνικό διαγωνισμό 2023. Μας έστειλε 40 βιβλία.

# Την 2η δωρεά δεχτήκαμε από το βιβλιοπωλείο «Bookandart» στη Μυτιλήνη», σαν έπαθλο για τις διακρίσεις των μαθητών μας στο διαγωνισμό « Μια λέξη μοναχά – Ελευθερία». Μας έστειλε 20 βιβλία.

# Την 3η δωρεά μας την έκανε ο Δήμος Μυτιλήνης. Μας έστειλε 14 βιβλία.

# Την 4η δωρεά (από 60 βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια και cd – rom) οι παλιές μας μαθήτριες Αμαλία και Μαντώ Τζωρτζή, που δεν ξεχνούν το σχολείο τους.

# Την 5η δωρεά από 20 βιβλία μας την έκανε ο κ. Στρατής Χ#χρήστος, από τη Γέρα , όταν μας μίλησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

# Τέλος βιβλία του μας χάρισαν και άλλοι ομιλητές, που ήρθαν και τα παρουσίασαν στο σχολείο, όπως ο στρατηγός κ. Χαραλάμπους , ο Γ.Καπνουλάς, η Μ. Δεδούση, η Ελ. Χ#μανώλη κ.ά. Τους ευχαριστούμε όλους ολόθερμα.

# Συνολικά υπολογίζουμε ότι μπήκαν στη σχολική μας βιβλιοθήκη γύρω στις 150 εκδόσεις με τις δωρεές αυτές.

 

Συγγραφέας: 
avalesis