Μαθήματα μοδιστρικής κοντά στη γιαγιά!

@ Η δημιουργικότητα των παιδιών είναι ανεξάντλητη και πολλές φορές εκδηλώνεται εκεί που δεν την περιμένεις . Αυτό συνέβη και με τη μαθήτριά μας Α.Ι. που από την πρώτη τάξη έδειξε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες στη ζωγραφική αλλά και στη ρυθμική.

@ Φέτος στη μέση της χρονιάς μας ξάφνιασε δείχνοντάς μας ένα ομοίωμα κούκλας ντυμένο με μια τουαλέτα.

- Σας αρέσει ; μας ρώτησε . Εγώ το σχεδίασα και το έραψα.

- Μα πώς; Ξέρεις και ράβεις , τη ρωτήσαμε.

- Στην αρχή της χρονιάς μου έδειξε η γιαγιά μου, που ήταν παλιά μοδίστρα και σιγά- σιγά έμαθα. Τώρα κάνω το σχέδιο στο χαρτί, κόβω τα πατρόν, καρφιτσώνω τα υφάσματα και ύστερα τα γαζώνω στη ραπτομηχανή.

@ Για να μην τα πολυλογούμε η Α.Ι. είχε φτιάξει ( ως τα τέλη Μαΐου) αρκετά φορέματα για τις κούκλες της σχεδιάζοντάς τα και ράβοντάς ως την τελευταία λεπτομέρεια.

@ Με όλο αυτό το υλικό αυτό έλαβε μέρος – μαζί με άλλες δύο μαθήτριες του σχολείου - στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια - Από το χθες στο σήμερα» του ΕΚΕΔΙΣΥ και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  - τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.

@ Ευχόμαστε και στις τρεις μαθήτριες καλή επιτυχία και συγχαίρουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες, που μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στις εγγονές τους .

@ Τα άλλα δύο project που υποβλήθηκαν στον ίδιο διαγωνισμό ήταν α) της Χ. Κ. με τίτλο «Φτιάχνοντας χαρταετό με τον παππού μου» και της Γ.Γ. με τίτλο «Μαθαίνοντας πλέξιμο κοντά στη γιαγιά μου».

Συγγραφέας: 
avalesis