Τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου

@@ Με μια όμορφη γιορτή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, τιμήσαμε   την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στη γιορτή (που περιλάμβανε ένα θεατρικό σκετς, ποιήματα και τραγούδια) συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.

@@ Η γιορτή περιλάμβανε και μια μαρτυρία από το κλίμα των ημερών εκείνων. Την αφηγήθηκε ο Στρατής Χατζηχρήστος από τη Γέρα της Λέσβου , που σαν φοιτητής έζησε τα γεγονότα των ημερών εκείνων από κοντά.

@@ Με λόγο άμεσο και συναισθηματικό εξιστόρησε αρκετά περιστατικά που έζησε. Η αγωνία όλων κορυφώθηκε, όταν διηγήθηκε τη σκηνή με ένα τανκ στο Σύνταγμα , που μπροστά του στάθηκε ένας νεαρός ( ο Γιάννης Κυπραίος) φωνάζοντας «Κάτω η Χούντα».

@@ Τότε ενώ ο διοικητής έδωσε εντολή να κινηθεί το τανκ κατά πάνω του, ο στρατιώτης - οδηγός έστριψε λίγο και οι ερπύστριες πέρασαν ξυστά από το σώμα του πεσμένου νεαρού. Από τον κόσμο που ήταν στην πλατεία Συντάγματος ακούγεται ξαφνικά ένας μυριόστομο ΩΧ!, αφού όλοι πιστεύουν ότι τον έχουν λιώσει οι ερπύστριες.

@@ Το τανκ φεύγει και -ώ του θαύματος- ο νεαρός σηκώνεται και περπατά , αφού το σώμα του βρέθηκε στο κενό ανάμεσα από τις ερπύστριες. Από την πλατεία Συντάγματος ακούγεται τώρα ένα βουητό ανακούφισης !

@@ Η γιορτή, που την επιμελήθηκαν οι διδάσκοντες Β. Φυντάνη και Δ. Βενέτας, έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο. Την παρακολούθησαν αρκετοί γονείς μαθητών. Συγχαρητήρια σε όλους. Και του χρόνου!

Συγγραφέας: 
avalesis