Συνοδεύοντας ένα θρύλο του μπουζουκιού

@@ Άλλη μια συναρπαστική εμπειρία έζησε χτες ο μαθητής μας Π. Τράτας . Μετά τον Στ. Κορκολή στη συναυλία του οποίου συμμετείχε τον χειμώνα στη Μυτιλήνη, χθες  συνόδευσε  σαν ντράμερ   στη συναυλία «Λαϊκές Μελωδίες στο Δρόμο της Μουσικής...»  με Guest τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη.

@@ Η συναυλία δόθηκε στο κάστρο Μυτιλήνης από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων & Παίδων του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Μυτιλήνης στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Μυτιλήνης  

@@ Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον ίδιο για την πρόοδο και τις δραστηριότητές του, όσο και στην οικογένειά του, που βρίσκεται δίπλα του συνεχώς και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

@@Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης προέρχεται από οικογένεια μουσικών και έχει παίξει σε χιλιάδες ηχογραφήσεις  τραγουδιών σπουδαίων συνθετών, ανάμεσα στους οποίους είναι  η  «Μικρά Ασία» και ο «Βυζαντινός Εσπερινός» του Καλδάρα, ο «Σταυρός του Νότου» του Θ.Μικρούτσικου,  η « Ρεζέρβα»  και τα «Τραπεζάκια έξω» του Σαββόπουλου με το περίφημο μακρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου, το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας του Λοΐζου, οι «Μικρές πολιτείες» του Κουγιουμτζή, ο « Δρόμος» του Πλέσσα. ο «Σκληρός Απρίλης του `45» και  η «Αθανασία» του Χατζιδάκι, η «Ανατολή» και οι «Μπαλάντες» του Μίκη Θεοδωράκη, το « Κέντρο διερχομένων»του Μαμαγκάκη, το «Παρών» του Α. Πάνου και πολλά άλλα.

@@ Ο Θ Πολυκανδριώτης έχει επίσης μέσα του τη φλόγα του δασκάλου. Από το 2001-2003 δίδαξε στο ΤΕΙ Ηπείρου και το 2005- 2008 ήταν Ειδικός Επιστήμονας στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος από το 1993 έχει  ιδρύσει τη Σχολή Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης και έχει συγγράψει αρκετά βιβλία για την εκμάθηση του μπουζουκιού.

Συγγραφέας: 
avalesis