Λειτουργήθηκε το σπήλαιο – ασκητήριο του Αγίου Φιλίππου

# Λειτουργήθηκε σήμερα το σπήλαιο – ασκητήριο του Αγίου και ασκητή Φιλίππου, ένα από τα ωραιότερα του νησιού, στο φαράγγι της Θερμής. Το σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή Λαγκόβαρδος, απέναντι από το βουνό Παλαμάς, κοντά στη Θερμή.

# Η διαδρομή για το σπήλαιο ξεκινάει απέναντι από το γήπεδο της Θερμής. Στην αρχή υπάρχει ένας λιθόστρωτος δρόμος 300 μέτρων και ύστερα μονοπάτι για 2,5 χλμ., μέσα από πουρνάρια και βελανιδιές.

# Όταν φτάνει κανείς εκεί η θέα είναι εκπληκτική. Φαίνονται η παραλία της Θερμής με το νησάκι «Βενιζέλος» και τα απέναντι παράλια της Μικράς Ασίας.

# Ένα στενό άνοιγμα και κάποια σκαλάκια οδηγούν στην κύρια αίθουσα του σπηλαίου με ένα μικρό ιερό αφιερωμένο στον Άγιο Φίλιππο. Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική.

#  Το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής έχει εκδώσει cd -rom για το φαράγγι της Θερμής και τα τρία σπήλαια- ασκητήριά του στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος. Περιλαμβάνονται δε στο ημερολόγιο του σχολείου για τη νέα χρονιά, μια που αποτελούν αξιοθέατο και τα επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες  και φίλοι των πεζοπορικών διαδρομών,

Συγγραφέας: 
avalesis