Γνωριμία με έθιμα άλλων πολιτισμών

@@ Πλημμύρισε κολοκύθες την Τρίτη  31/10/ 2023 η αυλή του σχολείου μας. Αιτία και αφορμή το έθιμο Halloween, που γιορτάζεται τέτοια μέρα σε όλο τον κόσμο και στο οποίο οι κολοκύθες είναι σε πρώτο πλάνο.

@@ Η γνωριμία των μαθητών με το έθιμο έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας και έχοντας σαν γνώμονα το ότι κάθε γλώσσα είναι στενά συνδεδεμένη με την κουλτούρα του τόπου, όπου μιλιέται.

@@ Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου σκάλισαν κολοκύθες με την βοήθεια και την καθοδήγηση της δασκάλας των Αγγλικών κ. Αλεξίου και της δασκάλας των Εικαστικών κ. Κωστελίδου.

@@ Παράλληλα, έβαψαν τα πρόσωπά τους και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια του Halloween, όπως το “Wrap the mummy”.Τέλος τα «Πρωτάκια» μοίρασαν συμβολικά δωράκια σε όλο το σχολείο στα πλαίσια του εθίμου φάρσα ή κέρασμα ( Trick or treat).

@@ Το Halloween γιορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου. Οι ρίζες του προέρχονται από το αρχαίο Κέλτικο φεστιβάλ, το Samhain, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες άναβαν φωτιές και φορούσαν στολές με σκοπό να απωθήσουν τα κακά πνεύματα.

@@ Σήμα κατατεθέν της γιορτής αποτελούν τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες.

Συγγραφέας: 
avalesis