Μαθαίνοντας τα παιδιά να αγαπούν το βιβλίο

«Τα παιδιά που από μικρά διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία έχουν πολλή διαφορετική εξέλιξη από τα υπόλοιπα. Εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, μαθαίνουν να εκφράζονται, γνωρίζουν την ψυχολογία των ανθρώπων και πολλά άλλα». Αυτά μας είχε πει προ τριετίας η αείμνηστη Άλκη Ζέη σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στο «Θήτα της Θερμής».
…………………………………………..
# Με οδηγό αυτά της τα λόγια προσπαθούμε από τότε να κάνουμε τους μαθητές μας να αγαπήσουν το διάβασμα. Στα πλαίσια αυτά οργανώσαμε φέτος τη σχολική βιβλιοθήκη σε νέες βάσεις. Ορίστηκε υπεύθυνη η δασκάλα Βασιλική Φυντάνη, εκδόθηκαν κάρτες μέλους για τους μαθητές, έγινε ηλεκτρονική καταλογογράφηση των βιβλίων και πολλά άλλα ακόμα.
…………………………………………..
# Στο τέλος της χρονιάς κάναμε μια όμορφη τελετή με απονομές για τους μαθητές. Δώσαμε επαίνους συμμετοχής στα 41 παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, βραβεύσαμε τους 6 βιβλιοφάγους του σχολείου (έναν από κάθε τάξη), καθώς και τους τρεις μαθητές μας, που διακρίθηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
…………………………………………..
# Τα βραβεία αθλοθέτησε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης και το Σχολείο και τα απένειμαν η βιβλιοθηκονόμος Φανή Μαρωνίτου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο πρώην βουλευτής (και παλιός μαθητής του σχολείου) Γιάννης Γιαννέλλης και ο Αντιδήμαρχος Θερμής Κώστας Κουνέλης.
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ