Είδαμε πως βγαίνει το κρασί

Επίσκεψη στο «Κτήμα Οινοφόρος»

Tον τρόπο παραγωγής του κρασιού, εμφιάλωσης και διάθεσής του στην αγορά γνώρισαν την προηγούμενη Δευτέρα οι μαθητές μας στην επίσκεψη, που πραγματοποίησε το σχολείο μας στο «Κτήμα Οινοφόρος», της οικογένειας Πατερέλλη.

Μας ξενάγησε ο ίδιος ο δημιουργός του «Οινοφόρου» Παντελής Πατερέλλης και μας μίλησε διεξοδικά για τα 5 στάδια επεξεργασίας του προϊόντος: Την συγκομιδή των σταφυλιών, τη σύνθλιψη και πίεσή τους, την ζύμωση του μούστου μέσα σε μεγάλες δεξαμενές, την διαύγαση, την ωρίμανση του κρασιού σε μεγάλα δρύϊνα βαρέλια και την εμφιάλωσή του.

Αμέσως μετά περάσαμε στο δοκιμαστήριο των κρασιών, μια αίθουσα με τραπεζάκια και πολλά παλιά αντικείμενα. Εκεί γνωρίσαμε τα κρασιά που παράγει η επιχείρηση.

Ύστερα ανεβήκαμε στον πάνω όροφο, όπου είναι η αίθουσα εκδηλώσεων. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη τον χώρο της πισίνας, που βρίσκεται πίσω από το οινοποιείο, όπου οι μαθητές έφαγαν το δεκατιανό τους, πριν συνεχίσουμε για το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδρομής .Ήταν μια επίσκεψη, που χάρισε στα παιδιά πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ