Το Δημοτικό της Θερμής στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Μπροστά στα μικρόφωνα της ΕΡΑ Αιγαίου κάθισαν τη Δευτέρα 14/4/2019  το μεσημέρι  το μεσημέρι 6 μαθητές του  Σχολείου  μας για μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τη σχολική μας μονάδα και τις δραστηριότητές του. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο Τρίτη στις 10.30 πμ από το ραδιοσταθμό .

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Διευθυντή Αντώνη Βάλεση , που αναφέρθηκε στα δύο Δίκτυα στα οποία συμμετέχει το σχολείο («ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO»), τα δύο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ που λειτούργησαν το χειμώνα στο σχολείο, το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, (με μαθητές που εκπαίδευσαν μικρότερους μαθητές) και το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ (στο οποίο γράφτηκαν τα 6 διηγήματα με τα οποία πήραμε μέρος στο φετινό λογοτεχνικό διαγωνισμό ΠΑΤΑΚΗ) .

- Ο Π. Μιχαλέλλης μίλησε για την ιστορία του σχολείου αναφερόμενος στο κτήριο ήταν πρώτα τζαμί, στην πρώτη νυχτερινή σχολή της Ελλάδας (που λειτούργησε για τα παιδιά των προσφύγων του 1922), στις ταινίες που πρόβαλε o πρώτος Διευθυντής και στην παραγωγή μεταξιού, που έκανε από τις μουριές του κήπου, για να μαζεύει λεφτά για το σχολείο...)

- Η Αμάντα Κρέκος μίλησε για το διατροφικό πρόγραμμα του σχολείου, τους στόχους, τις ομιλίες, τις συνεντεύξεις και στα επιδόρπια που της έκαναν εντύπωση (Αρώνια, Βράσμα Σύκου, Αγιασώτικος χαλβάς κ.λ.π. )

- Η Π. Ψαθά αναφέρθηκε στο σχολικό κήπο, στη σπορά που γίνεται δυο φορές το χρόνο, στη συγκομιδή, το σαρακοστιανό τραπέζι και το πικ - νικ του καλοκαιριού, καθώς και στο πρόγραμμα κομποστοποίησης του Δήμου Λέσβου, που συμμετέχουμε

- Η Ευ. Ξουχέλλη μίλησε για τον Θερμιώτη γλύπτη Αθ. Λημναίο για τον οποίο φτιάχνουμε ένα CD-ROM, που θα παρουσιάσουμε στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

- Η συνέντευξη έκλεισε με την Εργκίτα Μέστι και τον Απόστολο Σιγανό που διάβασαν το διήγημα της Εργκίτας «Ο πεισματάρης Μίρι», που γράφτηκε φέτος και υποβλήθηκε στο λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων Πατάκη

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ