Αίτηση για κομποστοποιητή

Στον κομποστοποιητή ρίχνουμε τα οργανικά απόβλητα για να μετατραπούν σε λίπασμα ....
O Θανάσης ποτίζει τα υπολείμματα στον περυσινό κομποστοποιητή μας ....
Ο Γιώργος και η Μαντώ , μαθητές της περυσινής ΣΤ΄ τάξης με τον Διευθυντή Αντώνη Βάλεση , ύστερα από μια συγκομιδή σαλατικών από το σχολικό κήπο ...
Μαθητές και μαθήτριες της περυσινής ΣΤ΄ τάξης με την υπεύθυνη του Σχολικού κήπου Ελένη Βαμβακά , εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας...
Η Λόλα και  η Μαντώ, μαθήτριες της περυσινής ΣΤ΄ περιποιούνται τον σχολικό κήπο..

Την παραχώρηση οικιακού κομποστοποιητή ζήτησε το σχολείο μας από το Δήμο Μυτιλήνη, που υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα, στα πλαίσια του οποίου θα διατεθούν  2.450 τέτοιοι κάδοι σε νοικοκυριά που διαθέτουν κήπο και 100 σε σχολεία που θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις.

...........................................................................................

Πρόκειται για κάδους ταχείας ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων, όπως απόβλητα φρούτων και λαχανικών, κουρεμένο γρασίδι, τεμαχισμένα φυτά, χόρτα, φύλλα, τσόφλια αυγών κλπ., από τα οποία θα παράγεται υψηλής ποιότητας κομπόστ για προσωπική χρήση του κάθε ενδιαφερομένου.

...........................................................................................

Το  Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής έχει ενταχθεί από πέρυσι στο δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία» λειτουργεί σχολικό λαχανόκηπο από διετίας και είχε φτιάξει κομποστοποιητή από παλέτες, όπου παραγόταν λίπασμα για τα λαχανικά του κήπου.

 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ