3ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ

Τα νέα του Σχολείου μας

22.9.2023

Διαμορφώνουμε την αυλή του σχολείου μας, με σκοπό να την κάνουμε οικολογική! Φυτεύουμε οικολογικούς σπόρους, σε ρόδες βαμμένες με τα πιο χαρούμενα χρώματα! Φτιάχνουμε φυσικό κομπόστ και συλλέγουμε το βρόχινο νερό σε ειδικό βαρέλι για να ποτίζουμε τα φυτά μας, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμιση του νερού. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τις αγαπημένες μας μέλισσες αλλά και τα πουλάκια που ξεχειμωνιάζουν στη χώρα μας! Τους προσφέρουμε φαγητό και νερό σε ταϊστρες κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά.

12.6.2023

Ο μελισσοκόμος επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας έφερε κυψέλη με μέλισσες! Είδαμε τη βασίλισσα, τις εργάτριες, τους κηφήνες, κελιά με μέλι και γύρη, με γόνο, μεγαλύτερα κελιά από όπου θα βγουν κηφήνες. Μας εξήγησε πώς λειτουργεί η κυψέλη και τη διαδικασία για την παραγωγή του μελιού. Δοκιμάσαμε μέλι και γνωρίσαμε τα άλλα προϊόντα της μέλισσας. Μιλήσαμε για τους εχθρούς της μέλισσας και τη σπουδαιότητα αυτού του εντόμου.

12.6.2023

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την Υδροδυναμική», έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή οι μαθητές/-ήτριες του Νηπιαγωγείου  με θέματα που αφορούν την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. 

Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε για τη ζωτική σημασία του νερού και να σκεφτούμε τρόπους να μην το σπαταλάμε.

11.6.2023

Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η εκπαίδευση των παιδιών  στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η επίτευξη πραγματοποιήθηκε μέσα από μια σειρά εργαστηρίων βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης, σε συνδυασμό με τη χρήση και αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων. Τα παιδιά έμαθαν τη διατροφική αξίας των προϊόντων που καταναλώνουμε (εποχιακά φρούτα και λαχανικά, τυποποιημένα προϊόντα κλπ.)  και τους δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για την υιοθέτηση ενός νέου διατροφικού προφίλ

11.6.2023

Παραλάβαμε στο σχολείο μας κάδο ΑΦΗΣ ανακύκλωσης μπαταριών.

Μάθαμε γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ-ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ: «ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ» - YouTube

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ: “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ” - YouTubeΓιατί ανακυκλώνουμε μπαταρίες; - YouTube

και το ταξίδι της μπαταρίας μετά τον κάδο ΑΦΗΣ To ταξίδι της μπαταρίας - YouTube

Φτιάξαμε τον Ρούλη τον Μπαταριούλη για να συγκεντρώνουμε στο σπίτι τις άδειες μπαταρίες κι όταν γεμίζει να τον φέρνουμε στο σχολείο και να τον αδειάζουμε στον κάδο ΑΦΗΣ.

11.6.2023

Οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες την σχέση αλληλεξάρτησης ανάμεσα στα ζώα και στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος δεν σέβεται τα ζώα για αυτά που μας προσφέρουν. Τα υπερκμεταλλεύται για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες σε ζωϊκά προϊόντα. Η στάση σεβασμού απέναντι στα ζώα είναι μια στάση που ενισχύει το αίσθημα ευθύνης.

Δημιουργία ψηφιακών βιβλίων 

https://www.storyjumper.com/book/read/158128241/646dd57800b50

Διεύθυνση: 
Μικράς Ασίας και Δερβενακίων 1
15233 Χαλάνδρι