Συνεργασία με τον οργανισμό  SAVE WATER SPORTS (online  σεμινάριο)

Συνεργασία με τον οργανισμό  SAVE WATER SPORTS για online  σεμινάριο

https://www.facebook.com/anna.magkiosi/posts/pfbid02CkCm19AQogcjd5cKr3E9ejKWYBoo1kWQTYPAxTLPcxa3kc4MExp1vAJDZ8mebqMJl

Water save sports and STEM activities!

Επιμορφωτικό σεμινάριο μέσω της πλατφόρμας WEBEX πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 -11-2023 από τις 17.30 -20.30, με ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα σχετικά με τη «Δημιουργική και ασφαλή πρόσβαση στο νερό: πισίνα, θάλασσα και θαλάσσια σπορ, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Safe Water Sports» παρουσία της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του οργανισμού κ. Ελίζας Καραμπετιάν-Νικοτιάν.

Φορέας διοργάνωσης ήταν το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων σε συνεργασία με διάφορα σχολεία από όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης και υπεύθυνη της δράσης την Προϊσταμένη του κ Μαγκιώση Άννα .

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να αυξηθεί η ασφάλεια των δραστηριοτήτων μέσα και γύρω από το νερό και να μειωθούν οι κίνδυνοι πνιγμού και η πρόληψη των θανάσιμων ατυχημάτων που γίνονται στο υδάτινο περιβάλλον μέσω της συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής απόλαυση των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που γίνονται στο νερό.

Το πρόγραμμα Save Water Sports και τη σπουδαιότητα του ανέπτυξαν μέσα από τις εξαιρετικές τους εισηγήσεις, οι:κ.Eλίζα Καραμπετιάν - Νικοτιάν: Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης, Safe Water Sports παρουσιάζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο νερό από το Safe Water Sports.Συνεχίζοντας η Δρ. Δανάη Βαρβέρη, EU Project Manager ανέπτυξε το πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης από τo Safe Water Sports.

Ακολούθως η εκπαιδευτικός Φυσικής αγωγής κ Μάγκου Νατάσα παρουσίασε τη Διδακτική αξιοποίηση της εκπαιδευτικής βαλίτσας Safe Water Sports με τη Θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης του Gardner» δίνοντάς μας αρκετά παραδείγματα υλοποίησης δραστηριοτήτων με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών και παρουσίασε βήμα βήμα τη δημιουργία σεναρίων με τη χρήση Scratch .

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εισηγήτριες του σεμιναρίου για την τιμητική τους παρουσία και για τις πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους.Το σεμινάριο ,που παρακολούθησαν πάνω από 350 εκπαιδευτικοί απ' όλη την Ελλάδα ,ήταν αρκετά ενδιαφέρον αφού η χώρα μας τυχαίνει να περιβάλλεται από θάλασσα και δυστυχώς κάθε χρόνο θρηνούμε αρκετά θύματα που έχασαν τη ζωή τους κολυμπώντας σε πισίνα η θάλασσα.

Και δυστυχώς η χώρα μας χωλαίνει στο θέμα σχετικής εκπαίδευσης των παιδιών που θα έπρεπε να αρχίζει από τη Νηπιακή ηλικία .

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi