Πλαστική ρύπανση (πρώτο μέρος)

Οι μαθητές συζητούν τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων και της σωστής διαχείρισής τους. Μαθαίνουν για την εξάντληση των φυσικών πόρων της Γης, τον όγκο των απορριμμάτων και πώς η αύξησή τους επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον (αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα), τα ζώα και τους ανθρώπους.

Αναδεικνύεται το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης, που θεωρείται ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας γιατί βλάπτει την άγρια ζωή, τα οικοσυστήματα και την ανθρώπινη υγεία και συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή. Είναι ένας από τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΤΟΧΟΣ 12 – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ).

Το έργο στοχεύει να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές δημοτικού να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση, αλλάζοντας την καθημερινή τους συμπεριφορά για να υιοθετήσουν έναν πιο οικολογικό, οικονομικό, υγιεινό και βιώσιμο τρόπο ζωής, να τους βοηθήσει να κατανοήσουν γιατί δεν πρέπει να ρυπαίνουν και επίσης να ευαισθητοποιήσουν για να κάνουν τη διαφορά, συμμετέχοντας σε έργα κοινωφελούς εργασίας που συμβάλλουν στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων.

Οι μαθητές προσεγγίζουν επίσης τα 5Rs της διαχείρισης απορριμμάτων ως μέρος της λύσης.

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου