Το παρελθόν και το μέλλον της ενέργειας!

Ολοκληρώνοντας το σχέδιο δράσης για την κλιματική αλλαγή και έχοντας διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος αποτελούν οι πηγές ενέργειας στον πλανήτη, ενημερωθήκαμε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εν συνεχεία μιλήσαμε για το θέμα που έχει προκύψει με τις ανεμογεννήτριες και καταλήξαμε πως, το ποιες πηγές ενέργειας είναι καλύτερες για το περιβάλλον, θα πρέπει να το ψάξουν και να το αποδείξουν με ειλικρίνεια και σκεπτόμενοι το καλό πρωτίστως της φύσης και μετά το οικονομικό κέρδος των ανθρώπων, οι επιστήμονες και οι ειδικοί. 

Εμείς αποφασίσαμε πως αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, είναι εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι τρόποι πολλοί και εύκολοι αρκεί να θέλεις να βοηθήσεις! 

Καλέσαμε στο σχολείο μας, τη δόκτωρα Πέννυ Χατζηευστρατίου η οποία μας ταξίδεψε με τις ωραίες αναφορές μέσα από παιγνιώδης δραστηριότητες στο μαγικό ταξίδι από την ανακάλυψη της ενέργειας ως σήμερα, βοηθώντας μας να αντιληφθούμε το σπουδαίο αυτό αγαθό και να μάθουμε να το εξοικονομούμε για το καλό τόσο  του φυσικού όσο και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Παίξαμε με το φως  και τις σκιές σε μπερντέ-θέατρο σκιών φτιάξαμε ατομικά θέατρα σκιών για να παίζουμε με την οικογένειά μας στις διακοπές αλλά και φαναράκια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τέλος, στείλαμε μήνυμα με το δικό μας  μοναδικό τρόπο σε όλους για την εξοικονόμηση ενέργειας που είναι τόσο απαραίτητη  και αυτή, για να μειωθεί το πρόβλημα με την κλιματική αλλαγή.

Συγγραφέας: 
lizaspyrou