«Ομαλή Μετάβαση από το  Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»

Επίσκεψη των μαθητών του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στο σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ομαλή Μετάβαση από το  Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»

Στο πλαίσιο της σχολικής ετοιμότητας και της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, στις 11 Ιουνίου 2024 μας  επισκέφτηκαν τα νήπια του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, οι φίλοι μας από την "Πράσινη Συμμαχία Μαθητών". Η χαρά των μαθητών ήταν απερίγραπτη!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α1΄ τάξης υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές και τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου, τους έδειξαν τις τάξεις, είπαν «Καλημέρα!» στους «μεγάλους μαθητές», γνώρισαν τους μελλοντικούς δασκάλους τους και τη διευθύντρια του σχολείου μας.

Στη συνέχεια, βγήκαμε όλοι μαζί στην αυλή. Τα νηπιάκια είχαν αρκετές απορίες και κατόπιν παρακίνησης της νηπιαγωγού, τις εξέφρασαν. Τα πρωτάκια μας απάντησαν στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών με προθυμία. Έπειτα, τους αφιέρωσαν ένα τραγούδι κι αυτά με τη σειρά τους πρόσφεραν δωράκια και αναμνηστικά για «Καλό καλοκαίρι».

Εμείς με τη σειρά μας, για να τους καλωσορίσουμε, τους χαρίσαμε από μια χάρτινη  κατασκευή, ένα μεγάλο πολύχρωμο ψάρι.

Έφτασε η ώρα του κεράσματος!

Προσφέραμε στους μελλοντικούς συμμαθητές μας δροσερά αναψυκτικά και ροδοψημένα τυροπιτάκια!

Και …συνεχίσαμε με ένα ομαδικό παιχνίδι «Περνάει περνάει η μέλισσα…» και το κέφι άναψε. 42 παιδάκια έπαιξαν χωρίς να τσακώνονται, ξεφάντωσαν και διασκέδασαν!

Περάσαμε υπέροχα παρέα με τους μικρούς μας φίλους και ευχόμαστε οι μαθητές του νηπιαγωγείου  να χάρηκαν αυτή την επίσκεψη όσο κι εμείς!

Για εμάς η ποιοτική εκπαίδευση στηρίζεται και στην ευγένεια, στη συνεργασία, στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων
 

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου