Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ»

Η εκπαιδευτική δράση στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των παιδιών και αυριανών ενεργών πολιτών και στην εδραίωση της ανακύκλωσης αποβλήτων ως θετικής συμπεριφοράς και πράξης που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για το θέμα της  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ αποβλήτων και  της βασικής σημασίας αυτής για την προστασία του περιβάλλοντος  και της ανθρώπινης ζωής.

Έγινε μια σύντομη παρουσίαση στα ανακυκλώσιμα  είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, στα σημεία συλλογής τους, στον τρόπο απόρριψης στους ειδικούς κάδους συλλογής, στα στάδια της ανακύκλωσης  αποβλήτων, στους

λόγους που δεν πρέπει να πετάμε τις παλιές ή άχρηστες οικιακές συσκευές μαζί με τα λοιπά οικιακά μας απόβλητα, αλλά να τις ανακυκλώνουμε ώστε να ξαναγίνουν 

χρήσιμα υλικά για τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο του Φορέα με θέμα  την ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Στο τέλος, έλαβαν χρήσιμες συμβουλές  για την πραγματοποίηση της ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από την εκπρόσωπο του Φορέα.

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου