"ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΩ"- Επίσκεψη στην Τροχαία Ρόδου

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, οι μαθητές/τριες της Γ' και Δ' τάξης γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τροχαία Ρόδου. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Ασφαλής Οδηγώ» και είχε ως στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με την οδική ασφάλεια και τη σωστή οδική συμπεριφορά.

Οι αστυνομικοί καλωσόρισαν τους μαθητές και τους παρείχαν σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία της υπηρεσίας τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση σχετικά με τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, η οποία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική.

Στη συνέχεια, είδαν τα οχήματα της αστυνομίας, όπως περιπολικά και μοτοσικλέτες, και ενημερώθηκαν για τη χρήση τους σε διάφορες καταστάσεις. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό για τους μαθητές να βλέπουν από κοντά τα οχήματα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή αστυνομική δράση. Είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα και άλλες συσκευές ελέγχου. Αυτό τους βοήθησε να καταλάβουν καλύτερα πόσο πολύπλοκη και απαιτητική είναι η εργασία τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες που είχαν σχετικά με την οδική ασφάλεια και την αστυνομική δράση. Οι αστυνομικοί απάντησαν με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις τους, παρέχοντας λεπτομερείς και κατανοητές εξηγήσεις. Οι συζητήσεις αυτές βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν βαθύτερα τα θέματα της οδικής ασφάλειας και να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχουν ως μελλοντικοί οδηγοί.

Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα για τους μαθητές. Ένιωσαν ότι έμαθαν πολλά και ότι η επίσκεψη αυτή θα τους βοηθήσει να είναι πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί οδηγοί στο μέλλον.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...