Ανακύκλωση- Τίποτα δεν πάει χαμένο- διαχείριση υλικών

Ενημερωνόμαστε για την ανκύκλωση
Διαβάζουμε το παραμύθι "Στων σκουπιδιών τη γειτονιά ένα καιρό και μια φορά"
Κάνουμε διαλογή
Μετράμε ότι ανακυκλώσαμε και βλέπουμε ποιο κουτί συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες ποσότητες.
Κατασκευάζουμε παιδαγωγικό υλικό και παιχνίδια με ανακυκλωπράγματα
Παίζουμε με τις δημιουργίες μας στον κήπο.
Παίζουμε στην τάξη...
Κάνουμε έκθεση παιχνιδιών από ανακυκλοπράγματα και σεμινάριο στους γονείς για να βρίσκουν ιδέες να μας απασχολούν ευχάριστα ενώ βοηθούν τη γη με την ανακύκλωση!
Γίνε μαζί μου παιδί για να σωθεί η γη!

Τα παιδιά της ομάδας ανακύκλωσης έκαναν έρευνα στο σπίτι και την οικογένειά τους για το αν οι γονείς τους ανακυκλώνουν πως και σε τι ποσότητες.

Είδαμε εν συνεχεία εντυπωσιακά βίντεο  με θέμα την ανακύκλωση και τα  σκουπίδια που περιλαμβάνονταν στον οδηγό του πιλοτικού προγράμματος "Ενεργώ για τον πλανήτη" του Ιδρύματος Λαμπράκη καθώς και άλλα που ανακαλύψαμε στην τάξη με τη βοήθεια του διαδικτύου.

Σύλλεξαν διάφορα αντικείμενα τα καταχώρησαν σε ομάδες για σωστή διαλογή στην ανακύκλωση.

Δημιούργησαν στα πλαίσια σχεδίου δράσης αξιολόγησης του σχολείου, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό με ανακυκλωπράγματα και μοιράστηκαν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους  την εμπειρία τους, ενώ πρότεινα νέες  ιδέες αξιοποιήσης υλικών στους γονείς σε ημερίδα που έγινε αποκλειστικά για αυτούς, προκειμένου να παίξουν και να πάρουν ιδέες για δημιουργική και οικολογική απασχόληση στο σπίτι εν όψει και των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών.

Συγγραφέας: 
lizaspyrou