Τα παιδιά Ζωγραφίζουν στον Τοίχο με τον Hundertwasser

Οικολογικά Σχολεία & Σχολική Αυλή

Ομορφαίνουμε το σχολείο μας

Bάζουμε χρώμα στην καθημερινότητα και τη ζωή μας

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο

Μια εβδομάδα του Μαίου με την προτουβουλία των εκπαιδευτικών αλλά και  την αγαστή συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας, τα πινέλα μικρών και μεγάλων πήραν φωτιά. Ακανόνιστες γραμμές, πολύχρωμοι κύκλοι σε μορφή δέντρων και χρώματα πολλά, εμφανίστηκαν στον τοίχο μας και η τέχνη του Hundertwasser πήρε σάρκα και όστα στο σχολείο μας. Τα γνωστά ελικοειδή δέντρα του γνωστού ζωγράφου και οι ακανόνιστες πολύχρωμες γραμμές, έδωσαν χρώμα στην καθημερινότητά μας.

Μάς φτιάχνουν την διάθεση και όλοι ερχόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο κέφι στο Νηπιαγωγείο μας.

Γιατί στο Αειφόρο - Οικολογικό σχολείο μας,

από πού αλλού θα μπορούσαμε να εμπνευστούμε το θέμα για τον τοίχο μας

εκτός από τα "οικολογικά" και πολύχρωμα δέντρα του Hundertwasser;

O καλλιτέχνης, από το 1950, αν και πολλές φορές αμφισβητήθηκε για τις πρωτοπόρες και οικολογικές   πρωτοβουλίες του, ξεκίνησε μέσω της δουλειάς του μια εκστρατεία για κτίρια πιο όμορφα, χρωματιστά και κυρίως πιο φιλικά προς το περιβάλλον.  Πίστευε ότι τα έντονα σε χρώματα κτίσματα πρέπει να είναι σε απόλυτη συμφιλίωση με τον άνθρωπο, προασπίστηκε με κάθε μέσο την προστασία της φύσης και κατέβαλε κάθε προσπάθεια να προβάλει ένα πιο πράσινο, "ανθρώπινο" αστικό τοπίο.

Θεωρούσε ότι η φύτευση των δέντρων σε κάθε αστικό περιβάλλον πρέπει να είναι υποχρεωτική και υποστήριζε χαρακτηριστικά ότι:

"Αν κάποιος περπατάει μέσα στη φύση,

τότε συνειδητοποιεί,

πως πρέπει να συμπεριφέρεται

σαν καλεσμένος με καλούς τρόπους"

Ομορφαίνω το σχολείο μου - Ζωγραφίζω τα δέντρα, που θέλω να βλέπω γύρω μου και στη γειτονιά μου - Βάζω χρώματα γύρω μου παντού

Η αρχή, το ήμισυ του παντός.... 

Επεξεργασία τοίχου με την βοήθεια των μπαμπάδων μας.

Μαμάδες και παιδιά σε ετοιμότητα. Σχεδιασμοί και συζητήσεις με καφεδάκι.

Συγγραφέας: 
2nipcholargou