Τα Άγια Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού - Κατασκευή Επιταφίου (Β μέρος)

Σε συνέχεια και κλείνοντας αυτή την ενασχόληση με την πασχαλινή παράδοση, οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα τρία τμήματα της Α΄ γυμνασίου (α1, α2,  α3) υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού αλλά και με την ανεκτίμητη βοήθεια των μελών ΕΒΠ του σχολείου μας, κατάφεραν να κατασκευάσουν σε κάθε τμήμα τον δικό τους επιτάφιο.

Η κατασκευή αυτή δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με ανακυκλώσιμα υλικά (κουτί φωτοτυπικού χαρτιού, ρολά χαρτιού υγείας ) και διακοσμήθηκε κυρίως με χαρτόνι γκοφρέ, που άλλοτε έπαιρνε την μορφή πολύχρωμων λουλουδιών και άλλοτε τη μορφή σεντονιού. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του επιταφίου συζητήθηκαν όλοι οι συμβολισμοί και οι θεολογικές έννοιες που απορρέουν από το χριστιανικό δόγμα. 

Η συνεργασία μεταξύ τους ήταν αξιοσημείωτη και ο καταμερισμός τόσο των  ρόλων όσο και των εργασιών ανά τμήμα γινόταν με χαρά και αρμονία. Σε ένα από τα τμήματα (α2), μάλιστα, οι ίδιοι οι μαθητές θέλησαν να πραγματοποιήσουν τη δική τους λιτανεία στα όρια της σχολικής αίθουσας, ψάλλοντας με κατάνυξη τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Η παρούσα βιωματική δράση συνέβαλε στην επίτευξη των εξής εκπαιδευτικών στόχων:

• Να εντοπίζουν γιορτές και έθιμα της Σαρακοστής.

• Να συναισθάνονται το νόημα της προετοιμασίας στην πορεία προς το Πάσχα.

• Να συνδέουν τους κύριους σταθμούς της Μεγάλης Εβδομάδας με τα αντίστοιχα γεγονότα της ζωής του Χριστού.

 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χαϊδεμένου Ελένη

Συνεργάτες – μέλη ΕΒΠ: Αγγελική Σμαραϊδου, Μαρία Μαρίνου – Ξάνθου, Μαργαρίτα Ατζεμιάνκαι Ελένη Δουνιά.

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli