«Σχεδιάζοντας το μέλλον μου» Πρόγραμμα Σταδιοδρομίας

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2023 οι μαθητές/τριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου στα πλαίσια του προγράμματος «Σχεδιάζοντας το μέλλον μου» καθώς και στα πλαίσια των μαθημάτων «Τεχνική Υποστήριξη Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτυακών Υποδομών», «Ειδικά θέματα στο υλικό και στα δίκτυα υπολογιστών» και «Εγκατάσταση, Διαχείριση και Συντήρηση Υπολογιστικών Συστημάτων» επισκέφτηκαν το κατάστημα @House of Service (#houseofservicegr) του κυρίου @Mixalis Kastrinakis . Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1 Γυμνασίου και Δ’ Λυκείου του τομέα Πληροφορικής είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το αντικείμενο εργασίας του τεχνικού υπολογιστών.

Μετά από την ξενάγηση στον εργαστήριό του House of Service και την ενημέρωση για τα εργαλεία και τα υλικά προς χρήση, σαν μικροί τεχνικοί και εμείς με τη βοήθεια, την καθοδήγηση και την ενημέρωση από τον κύριο Μιχάλη, αναλάβαμε δράση. Κάναμε λοιπόν τα πρώτα μας δειλά βήματα στον τομέα αυτό, λύνοντας ένα tablet, μια κινητή συσκευή, ένα laptop, μια κεντρική μονάδα και έναν iMac υπολογιστή, προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε την πιθανή προς επίλυση βλάβη. Μπορεί να μην προλάβαμε να επιδιορθώσουμε κάποια από αυτές τις συσκευές, όμως καταφέραμε να φτιάξουμε το πρώτο μας καλώδιο UTP!

Τελειώνοντας το μάθημα και τη συλλογή νέων γνώσεων, το προσωπικό του House of Service μας κέρασε διάφορα εδέσματα και χυμούς, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η επίσκεψη μας, στον φιλόξενο τους χώρο.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...