Οι 4 Εποχές

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συζητήσαμε για το πώς αλλάζουν οι εποχές και αναρωτηθήκαμε  γιατί. Είδαμε την πορεία της Γης γύρω από τον ήλιο και την αναπαραστήσαμε συμβολικά και με τα σώματά μας. Συνειδητοποιήσαμε τον αντίκτυπο αυτής της τροχιάς στην φύση και στις αλλαγές της. Κατηγοριοποιήσαμε αυτές τις αλλαγές στις 4 εποχές. Παίξαμε παιχνίδια, κάναμε κατασκευές, τραγουδήσαμε τραγούδια, δραματοποιήσαμε σκηνές από τις εποχές και φτιάξαμε κολάζ.

Παρακολουθήσαμε ακόμα και την παράσταση «Ο μαγικός πλανήτης - Μια ιστορία για τις εποχές» στο πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου και αντιληφθήκαμε την αξία των εποχών.

Παράλληλα, επισκεπτόμαστε μία φορά κάθε μήνα (Οκτ.-Μαι) το δάσος του Υμηττού, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο μας - στα πλαίσια του Προγράμματος "Το Σχολείο στο Δάσος" με την Παρέα του Δάσους  https://www.pareatoudasous.gr/ και από κοντά  μέσω βιωματικής παρατήρησης, μυρίζουμε, νιώθουμε, επεξεργαζόμαστε και βιώνουμε όλες τις αλλαγές στη φύση και των 4 εποχών.

Τέλος, μέσω της επεξεργασίας του βιβλίου "Η περιπέτεια των 4 εποχών", παρατηρήσαμε και την αλλοίωση των χαρακτηριστικών κάθε εποχής λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανοίγοντας έτσι και αυτήν τη θεματική.  

Συγγραφέας: 
2nipcholargou