"Κυνηγώντας" τα μικροπλαστικά...!!!!

Η περιοχή μας έχει πολλές υπέροχες παραλίες, γι αυτό η ευαισθητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την  πλαστική ρύπανση αποτελεί έναν από τους βασικούς σκοπούς του σχολείου μας.

Η δράση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές μας "Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών"  υλοποιείται από την SoSCIety στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης", που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου –ΚΙΚΠΕ, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, και σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστημίου Πατρών και την Δρ. Χρυσή Καραπαναγιώτη, Αν. Καθηγήτρια, Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημίου Πατρών.

Αφού ενημερωθήμακε για το τί είναι τα μικροπλαστικά καθώς και πού και πώς να πραγματοποιήσουμε την έρευνά μας, πήραμε τον εξοπλισμό μας και πήγαμε στην παραλία των Μύλων!!! Μετά από πολλές επαναλήψεις, με μεγάλο ενθουσιασμό διαπιστώσαμε οτι η παραλία μας είναι αρκετά καθαρή!!!! Αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε τις δράσεις μας ενισχύοντας και διαδίδοντας την οικολογική μας κουλτούρα!!!

Συγγραφέας: 
gpalili