Επίσκεψη σε αλευρόμυλο

Την Πέμπτη 9/02/23, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Γνωρίζω τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μου» οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος της Γ’ και Δ’ Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου επισκέφτηκαν τον αλευρόμυλο "Αλευρόμυλοι Διμυλιάς - Τα Διμύλια" στο χωριό Διμυλιά.

Μέσα από την εξαιρετική ξενάγηση, τα παιδιά έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής αλεύρου καθώς παρακολούθησαν τη γραμμή παραγωγής του. Επίσης, έμαθαν για τις διαφορετικές τεχνικές παραγωγής των προϊόντων ολικής άλεσης αλλά και για τον τρόπο αποθήκευσης των σιτηρών σε σιλό που βρίσκονταν στο χώρο του αλευρόμυλου.

Τέλος, σύγκριναν τη σύγχρονη παραγωγή αλεύρων με αυτή των παλαιότερων χρόνων μέσω από βιωματικές μεθόδους, «παράγοντας» το δικό τους αλεύρι με τη χρήση πετρόμυλου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Παναγιώτη, Τεχνολόγο Τροφίμων του αλευρόμυλου, για τα τοπικά προϊόντα που προσφέρθηκαν στα παιδιά αλλά και για τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μεταποίηση και την ιστορία του σιταριού στη Ρόδο!

 

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...