Δέντρα Υποσχέσεων

ΝΟΙΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!  ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!

Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κρίση. Οι ανθρώπινες ενέργειες είναι η μεγαλύτερη αιτία και μόνο με τη συνένωση του κόσμου μπορούν να βρεθούν λύσεις για την κλιματικά αλλαγή.

Το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια. Το 1979 έγινε η πρώτη Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα. Φέτος στη Γλασκόβη, στην Αγγλία, από 1 – 12 Νοεμβρίου ενώνονται οι ηγέτες πολλών κρατών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το 2015 στο Παρίσι οι κυβερνώντες συμφώνησαν σε παγκόσμια συνεργασία για να διασφαλιστεί ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν θα υπερβαίνει τους 1,5 βαθμούς Κελσίου κάθε χρόνο. Φέτος στη Γλασκόβη θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί (αν έχει σημειωθεί) και θα συμφωνήσουν στη διαδικασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Θα παρευρεθούν περίπου 30.000 άτομα με σκοπό να επηρεάσουν όλους τους πολίτες. Παγκόσμιοι ηγέτες, ειδικοί στο κλίμα, οργανώσεις, ομάδες και μέσα ενημέρωσης θα αναλάβουν ενεργό ρόλο για να δείξουν τον δρόμο προς την αλλαγή που θα βελτιώσει τις ζωές και θα προστατεύσει τα προς το ζην των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

σε τομείς όπως η διατροφή, η ενέργεια, τα δάση, οι ωκεανοί, τα ταξίδια και οι μετακινήσεις, η υγεία και η ευτυχία όλων των λαών.

Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι του κόσμου θα ενωθούν για να λάβουν σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο; Όλους εμάς!

Φανταστείτε ένα μέλλον πολύ διαφορετικό από το τώρα!

Μπορούμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε αλλαγές που θα δημιουργήσουν ένα κόσμο όπου η φύση και οι άνθρωποι μπορούν να ζουν δίπλα δίπλα, αρμονικά!

Τα σχολεία σε όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν ένα Δάσος Υποσχέσεων κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης στο Γλασκόβη. Αυτό θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι τα εκατομμύρια νέων ανθρώπων στο σχολείο σήμερα είναι έτοιμοι να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την κλιματική αλλαγή, αλλά χρειάζονται ηγέτες για να δώσουν ισχυρές υποσχέσεις και να τις τηρήσουν. Εάν συνεργαστούμε όλοι μπορούμε να είμαστε δυνατοί και να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει στο Δάσος Υποσχέσεων. Την Πέμπτη 4/11 θα μοιραστεί σε κάθε μαθητή ένα φύλλο δέντρου σε χαρτί Α4. Το παιδί, σε συνεργασία με εσάς, θα γράψει στη μια πλευρά του φύλλου μια υπόσχεση που θέλετε να δώσουν οι παγκόσμιοι ηγέτες και στην πίσω πλευρά μια, δυο ή περισσότερες πραγματικές υποσχέσεις που θέλει το παιδί να δώσει για να βοηθήσει τον πλανήτη μας. Την Παρασκευή 5/11 θα φέρουν το κομμένο και χρωματισμένο φύλλο στο σχολείο και θα το κρεμάσουν σε ένα χάρτινο δέντρο, το Δέντρο των Υποσχέσεων του 39ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών. Εμείς θα φωτογραφίσουμε το ένα ή τα περισσότερα δέντρα και θα τα στείλουμε μέσω ενός padlet στο wwf.uk Έτσι το σχολείο μας θα μοιραστεί τις υποσχέσεις του με εκατομμύρια σχολεία σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό και αποφασιστικό μήνυμα σε όλους τους «μεγάλους» ηγέτες κι έτσι θα λέμε ότι κάτι προσπαθήσαμε κι εμείς για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος με στόχο την προστασία του πλανήτη μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!!

39ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγγραφέας: 
Γιώργος Αλούκος