Καλή χρονιά με έθιμα του κόσμου!

Το ρόδι μας το σπάσαμε στο σχολείο για το καλό του χρόνου και την βασιλόπιτά μας την κόψαμε! Όμως δεν ξεχάσαμε και τα παιδιά του σχολείου μας που κατάγονται από διάφορες χώρες! Άλλωστε οι διαφορές των ανθρώπων είναι που κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα...
Στην Πολωνία λοιπόν ανοίγουν όλες τις πόρτες διάπλατα για να βοηθήσουν τον παλιό χρόνο να φύγει εύκολα και το νέο να έρθει ακόμα πιο εύκολα! Στην Αλβανία γιορτάζουν με πυροτεχνήματα! Στο Βέλγιο τα παιδιά γράφουν γράμμα στους γονείς τους για τις προσδοκίες τους από αυτούς (ξέρετε αγκαλιές, φιλιά και χωρίς παρατηρήσεις παρακαλώ!)! Στην Ολλανδία παίζουν πνευστά μουσικά όργανα για να διώξουν τα κακά πνεύματα και στη Ν. Ζηλανδία κάνουν θόρυβο με κατσαρόλες και κουτάλια για να υποδεχθούν με χαρά το νέο χρόνο! Στη Ρουμανία τα παιδιά φτιάχνουν το έθιμο "Σόρκοβα"ένα κλαδί με χρωματιστά χάρτινα λουλούδια που με αυτό ακουμπάνε τους ενήλικες για να έχουν υγεία! Το ίδιο περίπου έθιμο υπάρχει και στην Βουλγαρία, εκεί ονομάζεται "Σουρβάκανε", δηλαδή ένα κλαδί που το τυλίγουν με χρωματιστές κλωστές και χορεύουν με αυτό για το καλό του χρόνου!!! Φυσικά στην Ελλάδα σπάμε το ρόδι για καλή τύχη!!!
Ήρθε η ώρα να κόψουμε και τη νοστιμότατη βασιλόπιτά μας από τον φούρνο του χωριού! Τυχερή βρέθηκε και να είναι πάντα τυχερή η μικρή μας Μαρίνα!!! Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!!!
 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI