"ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ"

Όταν στην αρχή της χρονιάς βρήκαμε το σχολείο μας γεμάτο άκομψα συνθήματα και μουτζούρες, τα παιδιά στναχωρήθηκαν πολύ. Οι συζητήσεις μας οδήγησαν  σε αποφάσεις και ποικίλες δράσεις.

Ξεκινάμε με την δημιουργία σχεδίου δράσης και φτιάχνουμε όλοι μαζί , παιδιά ,γονείς και εκπαιδευτικοί, τη σημαία μας.

Βάζουμε Χ στην αδιαφορία και πλέκουμε με Χ το δίχτυ του εθελοντισμού, για να "πιάνουμε" κι άλλους εθελοντές στο δίχτυ μας. Γράφουμε συμβόλαιο εθελοντισμού με τη μορφή οικοκώδικα......

.....και εκεί γεννιέται η ιδέα ανός οικοκώδικα λιγο διαφορετικού. Ενός οικοκώδικα που λέει τα πάντα μέσα σε μερικούς στίχους. ....και γίνεται τραγούδι.... το τραγούδι του νηπιαγωγείου μας και ταξιδεύει παντού!!

Φτιάχνουμε γράμματα και ζητάμε τη βοήθεια του δήμου αλλά και των συμμαθητών μας από άλλα σχολεία και βαθμίδες εκπαίδευσης για να ξαναβάψουμε το σχολείο μας και να το ομορφύνουμε.

Θέλουμε την πόλη μας βιώσιμη για πάντα και με τη βοήθεια ενός μικρού ρομπότ κάνουμε μια βόλτα στη μακέτα  που τη δημιουργήσαμε με ανακυκλοπράγματα και προτείνουμε ιδέες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο μέλλον. Μια από τις προτάσεις των παιδιών υλοποιείται πιο γρήγορα από όλες  καθώς το σχολείο για αλλοδαπούς γονείς γίνεται ποραγματικότητα από μια μητέρα εθελοντρια.

14 Ινδές μητέρες κάθε Πέμπτη μαθαίνουν ελληνικά.

Ανακυκλώνουμε! Ότι έρχεται στο σχολείο ξαναχρησιμοποιείται.

Μαζεύουμε καπάκια για να συνεργαστούμε το σύλλογο γονέων του 1ου Δημοτικού στο Μαρκόπουλου, προκειμένου να αγοραστεί ειδικό αμξίδιο για τετραπληγικό παιδί.

Φτιάχνουμε στολές για τη γιορτή μας, φτιάχνουμε αργαλειό για την παρδοσιακή μας γωνιά και παράλληλα με τη χορηγία της ελληνικής εταιρείας ανακύκλωσης μοιράζουμε τσάντες ανακύκλωσης σε όλα τα παιδιά, φυλλάδια και γόμες.

Ο βοτανόκηπός μας εμπλουτίζεται και ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε παραγωή βοτάνων για να τα διαθέτουμε στους γονείς.

Όλοι μαζί λοιπόν ξεκινάμε με μια μεγάλη αγκαλιά και λέμε παντού: "Τέρμα η αδιαφορία ... Ζήτω η αειφορία!"

Συγγραφέας: 
lizaspyrou