Υιοθετούμε και διαμορφώνουμε το περιβάλλον της αυλής του σχολείου μας

Σήμερα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καρπάθου «Ποτίδαιον» ήταν μια αλλιώτικη μέρα. Τις δυο τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων συμμμετείχαν σε μια πολύ όμορφη εθελοντική εθελοντική και περιβαλλοντική δράση ταυτόχρονα.

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ανέλαβε δράση να ζωγραφίσει επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, να βάψει τις μπασκέτες και να διαμορφώσει και να ομορφύνει την αυλή του σχολείου. Βοηθοί του οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του σχολείου και αργότερα και οι μικρότεροι μαθητές, οι οποίοι ανέλαβαν να καθαρίσουν την αυλή του σχολείου εργαζόμενοι εθελοντικά.

Οι μαθητές της Α΄, Β΄ Γ΄ και Δ΄ τάξης είπαν να υιοθετήσουν την αυλή  και τα δέντρα που υπάρχουν σε αυτή. Κρέμασαν κάρτες που ζωγράφισαν οι ίδιοι με θέματα από το περιβάλλον και συνθήματα για την προστασία του και ζωγράφισαν για το περιβάλλον.

Μια δράση που ανέδειξε τη συνεργασία μικρών και μεγάλων και έδειξε ότι ασχολούμενοι βιωματικά και συνεργαζόμενοι μπορούμε να δώσουμε μια διαφορετική πνοή στο σχολικό περιβάλλον.

 

Συγγραφέας: 
anastasia2dimotiko