Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Ενέργεια
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2018-2019
Νερό

Τα νέα του Σχολείου μας

13.3.2019

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα η ΕΡΤ3  έκανε ιδιαίτερη τηλεοπτική μνεία στο Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών. Συγκεκριμένα στην εκπομπή "Νέα από τη Περιφέρεια" την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ μέσα από τους χώρους εργασίας του Γυμνασίου Κοίμησης στο οποίο οι Μαθητές του προέβαλαν με περισσή άνεση τις δράσεις του Γυμνασίου που οδήγησαν στις δύο Πανελλήνιες βραβεύσεις του.

8.3.2019
Η ΕΡΤ3 στο Γυμνάσιο Κοίμησης

"Τι Κοίμηση; Αυτή είναι Αφύπνιση όλης της Ελληνικής Περιφέρειας..."

Το εν κατακλείδι συμπέρασμα δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 μετά το "ζωντανό" αφιέρωμα στις Πανελλήνιες Βραβεύσεις του Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών!

Την  Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 ένα μήνα πριν την βράβευση του Γυμνασίου Κοίμησης με την πράσινη Σημαία από την ΕΕΠΦ η ΕΡΤ3 στα πλαίσια της εκπομπής "Επικοινωνία" έκανε ένα εκτενές για τα τηλεοπτικά δεδομένα αφιέρωμα στο Γυμνάσιο και στις Πανελλήνιες διακρίσεις του!

4.3.2019

Στις προγραμματισμένες εργασίες του μηνός Φεβρουαρίου 2019, της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών, που υλοποιεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών, ήταν η διαθεματική προσέγγιση του θέματος, αφού χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε γνώσεις από την Ιστορία, την Μυθολογία, και την υδραυλική μηχανική!

Διαπραγματευτήκαμε κάνοντας έρευνα την πορεία του ποταμού Στρυμόνα στο χρόνο! Συγκεντρώσαμε πληροφορίες, φωτογραφίες και δημιουργήσαμε ένα αντιπροσωπευτικό της δουλειάς μας βίντεο!

14.2.2019

Δείγμα 60 μαθητών του Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών κλήθηκε να απαντήσει σε ένα διαγνωστικό ερωτηματολόγιο που αφορούσε τον ποταμό Στρυμόνα. Τα στατιστικά δεδομένα αναλύθηκαν και παρουσιάζονται με την βοήθεια κυκλικών διαγραμμάτων και ραβδογραμμάτων. Είμαστε πλέον σε θέση να διαγνώσουμε την εσφαλμένη ή την έλλειψη της γνώσης και να στοχεύσουμε με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωή για το νομό Σερρών" στην διόρθωση και στην κατάκτηση της σωστής γνώσης από τους μαθητές μας!

7.2.2019
Διαγνωστικό ερωτηματολόγιο για το ποταμό Στρυμόνα- Γυμνάσιο Κοίμησης

Το Γυμνάσιο Κοίμησης στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί: "Ποταμός Στρυμόνας-πηγή ζωής για τον νομό Σερρών", ετοίμασε ένα ψηφιακό διαδυκτιακό ερωτηματολόγιο σε google form

Κάλεσε τους Μαθητές του να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο ώστε να εντοπιστούν οι τυχόν λανθασμένες ή ελλιπείς γνώσεις  και να στοχεύσουμε με το πρόγραμμα στον εμπλουτισμό της σωστής γνώσης τους.

 

 

14.1.2019
Βράβευση του Γυμνασίου Κοίμησης με την Πράσινη Σημαία!

Το Γυμνάσιο Κοίμησης βραβεύεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) με την "ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ". Η τιμητική διάκριση ήρθε ως επιστέγασμα της επιτυχούς συμμετοχής του Σχολείου (το μοναδικό στην ΔΔΕ Σερρών) με πολλαπλές δράσεις, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οικολογικού ενδιαφέροντος στο διεθνές θεματικό δίκτυο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία"!

1.7.2018

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Κοίμησης, σας εύχεται καλό και ξεκούραστο Καλοκαίρι, με άνθη από τα δέντρα που φύτεψε, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπόνησε!

10.6.2018

Το περιβαλλοντικό προγραμμα «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών» έχει αναδειχθεί στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Bravo Schools, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1) ως
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 7. Φθηνή & Καθαρή Ενέργεια, ως ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ και το σχολείο μας ως

8.5.2018
Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών αφίσα προβολής περιβαλλοντικού προγράμματος: «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών»

 

ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας  και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών»                                                                               

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σελίδες

Γυμνάσιο Κοίμησης

Το γυμνάσιο Κοίμησης βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Κοίμησης,του Δήμου Ηράκλειας στον Νομό Σερρών. 'Εχει 5 τμήματα με μαθητές απο τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Κοίμησης του Ποντισμένου και του Λιμνοχωρίου του Δήμου Ηρακλείας.                                                                                                          

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   

 •  Η ανέγερση του σχολείου ξεκίνησε το έτος 1927.
 • Το Οικόπεδο ήταν κοινοτικό. Ήταν αλάνα που παραχωρήθηκε από την κοινότητα προκειμένου να χτιστεί το σχολείο.
 • Το έτος 1929 λειτούργησε για πρώτη φορά σαν 2/θέσιο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο.
 • Το Δημοτικό σχολείο είχε πάνω από 150 παιδιά!
 • Το έτος 1938 κάηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες η σκεπή του σχολείου. Η σκεπή κατασκευάστηκε από την αρχή από τους Βουλγάρους το 1941-42.
 • Το 1964 λειτούργησε το σημερινό Δημοτικό σχολείο οπότε οι μαθητές μεταφέρθηκαν εκεί.
 • Τα έτη 1973-74 ο χώρος του σχολείου λειτούργησε ως εκκλησία για 2 περίπου χρόνια, γιατί ανακατασκεύαζαν την σκεπή και το σοβά της εκκλησίας που είχε χαλάσει.
 • Το μικτό Γυμνάσιο Κοίμησης ιδρύθηκε με το προεδρικό διάταγμα 665 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 222/13/8/1977 (τεύχος Α΄) και πρωτολειτούργησε την σχολική χρονιά 1977-78.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΏΝ

 • Στο αύλειο χώρο υπάρχουν 25 πεύκα,8 λεύκες και 3 πλατάνια.
 • Τα πεύκα φυτεύτηκαν το 1934 ευγενική δωρεά του Δασαρχείου.
 • Την δεκαετία του 50 κάποια από αυτά ξεράθηκαν και ξαναφυτεύτηκαν.

Άρα κάποια από τα πεύκα μας είναι αισίως 82 ετών!!!

 • Το σχολικό έτος 2016-2017 στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος " αισθητική ανάπλαση της σχολικής αυλής" που υλοποίησε το Γυμνάσιο Κοίμησης, φυτεύθηκαν απο την περιβαλλοντική ομάδα 60 ανθοφόρα δενδρύλλια με στόχο την μεγάλη διάρκεια σε μήνες ανθοφορία! (Συριακοί Ιβίσκοι, Λαγκεστρέμιες, Βεγγέλες, Τσιντόνια, Φορσίθια, Ροδιές)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Στις 6 Απριλίου του 1941 έγινε η επίθεση των Γερμανών στο Οχυρό ΡΟΥΠΕΛ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Δ.Δ Κοίμησης. Δύο Ήρωες υπερασπιστές του το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε ανάπαυλα της επίθεσης βγήκαν έξω από το Οχυρό σε κάποιο παράπηγμα  με τις στρατιωτικές καραβάνες τους για να φάνε κάτι στα γρήγορα. Εκείνη την στιγμή 2 Γερμανικά αεροπλάνα stukas με την εκκωφαντική σειρήνα τους άρχισαν να τους πολυβολούν. Δεν κατάφεραν να τους πετύχουν. Το ένα από τα δύο ξαναγύρισε και πέτυχε να χτυπήσει την καραβάνα ( δοχείο φαγητού) του ενός από τους δύο μαχητές του Ρούπελ. Ο Έλληνας στρατιώτης θύμωσε τόσο πολύ που έχασε το φαγητό του που σημάδεψε με το απαρχαιωμένο όπλο του και πέτυχε το Γερμανικό stukas. Το εν λόγο Γερμανικό αεροπλάνο φλεγόμενο κατάφερε να προσγειωθεί σε αγρό που βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη από 500 μέτρα από το Γυμνάσιο Κοίμησης. Οι κάτοικοι του χωριού Κοίμησης διέσωσαν και περιέθαλψαν τον Γερμανό πιλότο, όταν οι συνάδελφοί του την ίδια στιγμή βομβάρδιζαν τις αυλές των σπιτιών της. Ήταν το πρώτο Γερμανικό αεροπλάνο που έπεσε στον Ελλαδικό χώρο και ο πιλότος του ο πρώτος Γερμανός κατακτητής που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου Κοίμησης δεν έμειναν ασυγκίνητοι από το μεγαλείο και την ανωτερότητα της Ελληνικής ψυχής και του ανθρωπισμού των προγόνων τους. Επιτέλεσαν το Εθνικό και Ηθικό χρέος τους, κατέγραψαν όλο το ιστορικό συμβάν σε βίντεο, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, βασιζόμενοι σε μαρτυρία υπερήλικα σήμερα, αυτόπτη μάρτυρα. Με το βίντεο αυτό μετέχουν το σχολ. έτος 2017-2018 στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που αναφέρεται στην Μάχη των οχυρών του ΡΟΥΠΕΛ, θέλοντας να κάνουν ευρύτερα γνωστή την ανωτερότητα της Ελληνικής Ψυχής!   

BΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στις 15 Μαΐου 2018 το Γυμνάσιο Κοίμησης κατέλαβε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό φίλων του οχυρού Ιστίμπεη για την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε με θέμα: «Η πτώση του πρώτου Γερμανικού αεροπλάνου στην Κοίμηση Σερρών-6 Απριλίου 1941». Ιστορική καταγραφή αυτόπτη μάρτυρα, υπερήλικα κατοίκου της Κοίμησης Σερρών, της διάσωσης και περίθαλψης του πρώτου Γερμανού πιλότου -κατακτητή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα! Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές στον διαγωνισμό απο τους νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών υπερέβαιναν του 520! Οι ιθύνοντες του διαγωνισμού έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο «ανάλεκτο» περιστατικό-θέμα της ταινίας και επαίνεσαν το Σχολείο για την πρωτοβουλία του!
Δείτε το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής στο βίντεο:https://youtu.be/NVFUFslN9tA

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 

Στις 7 Ιουνίου 2018 το περιβαλλοντικό προγραμμα «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών» έχει αναδειχθεί στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Bravo Schools, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1) ως
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 7. Φθηνή & Καθαρή Ενέργεια, ως ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ και το σχολείο μας ως
ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ TΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs
School Club (Sustainable Development Goals School Club).
Στον παραπάνω διαγωνισμό έλαβαν μέρος 202 σχολεία από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές.

 

    

Διεύθυνση: 
Δ.Δ Κοίμησης
62400 Σέρρες