3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2023-2024
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

8.12.2023

Μαθητές/τριες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Reduce-Reuse-Upcycle-Recycle” του σχολείου μας, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, τη μονάδα ανακύκλωσης Sunlight Recycling στην Bιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής. Οι υπεύθυνοι της ξενάγησής μας, κ. Ζιώγα, κ.Σταυρίδης, και κ. Νάκος μας υποδέχθηκαν σε έναν φιλόξενο χώρο όπου με τη χρήση διαφανειών και βίντεο μας εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας.

8.12.2023

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου μαθητές/τριες της περιβαλλοντικής ομάδας από την Β΄τάξη στόλισαν τον δικό τους οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κατασκευές από τις περσινές μας δράσεις από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μειώσης Αποβλήτων 2022 για να ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο Καλές Γιορτές.

8.12.2023

Μαθητές/τριες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Reduce-Reuse-Upcycle-Recycle” φόρεσαν τα γάντια τους και βοήθησαν στην οργάνωση των ειδικών κάδων ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών & χαρτιών του σχολείου μας. Στόχος τους να ευαισθητοποιήσουν και να παρακινήσουν όλους τους συμμαθητές τους να χρησιμοποιούν σωστά τους κάδους ανακύκλωσης ώστε να μειώσουμε τα απόβλητα του σχολείου μας!

8.12.2023

Όταν το μάθημα γίνεται παιχνίδι τότε μαθαίνουμε όλοι! Οι μαθητές του Ομίλου Προγραμματισμού & Ρομποτικής ολοκλήρωσαν το πρώτο τους project: ενα εκπαιδευτικό παιχνίδι για την σωστή ανακύκλωση των απορριμάτων με κώδικα και κύκλωμα σε Arduino κι αυτό είναι η απόδειξη ότι η ρομποτική και το περιβάλλον πάνε μαζί!

Το παιχνίδι θα παρουσιαστεί σε μαθητές/τριες Ομάδας Ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής

8.12.2023

Στις 18 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2023, 10 μαθητές και μαθήτριες του περιβαλλοντικού προγράμματος ξεκίνησαν τα δημιουργικά εργαστήρια Upcycling για μια πρωτότυπη μολυβοθήκη μόνο από χαρτί!

Η μολυβοθήκη ολοκληρώθηκε μέσα στη εβδομάδα και όλοι πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε!

8.12.2023

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 40 μαθητές/τριες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Reduce-Reuse-Recycle-Recycle” επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του και να γνωρίσουν τη διαδικασία της διαλογής και δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών.

8.12.2023

Στο πλαίσιο δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2023, 5 μαθητές/τριες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Reduce-Reuse-Upcycle-Recycle” επσκέφθηκαν τους μαθητές και μαθητρίες από την  Β΄ τάξη του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής και από την Α΄ τάξη του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής για να τους ενημερώσουν και να τους ευαισθητοποιήσουν όσον αφορά την ανακύκλωση και την μείωση των συσκευασιών, με ένα παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο, μέσα από την πλατφόρμα kahoot.com.

8.12.2023

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, 18-26 Νοέμβριου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας θα συμμετέχουν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα την Συσκευασία (Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση) και τίτλο: “Βγες έξω από τη Συσκευασία”.

Συγκεκριμένα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί:

8.12.2023

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές/τριες από τη Α και Β τάξη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέλη της φοιτητικής ομάδας SDG DUTh Hub, να πληροφορηθούν για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και να παίξουν ένα διαδραστικό παιχνίδι με την τεχνική των 7 καπέλων.

8.12.2023

Στα μέσα Οκτωβρίου ξεκίνησε και φέτος τις δράσεις της η Περιβαλλοντική Ομάδα μας βοηθώντας στην οργάνωση της ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών, χαρτιών & ηλεκτρικών συσκευών στο χώρο του σχολείου.

Μαθητές και μαθήτριες από την Β’ τάξη ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες της Α’ τάξης για την σωστή χρήση των κάδων ανακύκλωσης που υπάρχουν σε όλους τους διαδρόμους του σχολείου μας και βοήθησαν τον υπάλληλο του δήμου στην συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών από τους πράσινους κάδους του προγράμματος Followgreen.

Σελίδες

3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

Το 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Γενικά Λύκεια της πόλης μας με 350 μαθητές και 35 περίπου εκπαιδευτικούς. Κάθε σχολική χρονιά οργανώνει και υλοποιεί πολλές και ποικίλες εξωδιδακτικες δράσεις, προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, αθλητικές δραστηριότητες, κ.α. Επίσης διατηρεί Ομάδα Επιχειρηματολογίας, Ομάδα Λογικής, Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού και Ομάδα Περιβαλλοντικής. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου: https://3lyk-komot.rod.sch.gr/

Διεύθυνση: 
Φιλίππου 33
69132 Κομοτηνή