3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

31.3.2023

Οι μαθητές της Α' τάξης, του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής, πραγματοποίησαν ταινία περιβαλλοντικού χαρακτήρα με τίτλο: Οι Ιππότες του πλανήτη Γη!

Μπορείτε να την απολαύσετε στο youtube πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/jIagYTUtAHc

Καλή απόλαυση!

22.1.2023

The 3rd Experimental Primary School of Nea Ionia participated in the Global Schools action day for climate change. Our actions from October to November 2022:

Both pupils and parents were informed and sensitized about climate change.

Pupils took part in activities, experiments and games so as to understand the reasons and the consequences of global warming.

27th October: Teacher’s participation (Greek part) to the relay from Scotland to Egypt.

Participation of the whole school to the schools’ action day (3rd November).

 Στο χώρο που σήµερα βρίσκεται το 3ο Πειραματικό ∆ηµοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (οδός Ρήγα Φεραίου) είχε ανεγερθεί το 1931 το Ιδιωτικό Γυµνάσιο “Αναξαγόρειος Σχολή” που 3 χρόνια µετά το κλείσιµο του, στέγασε το Γυµνάσιο Ν. Ιωνίας. ∆υο γενιές Ιωνιωτών είχαν φοιτήσει σε αυτό το Γυµνάσιο που αν και δηµόσιο πια εξακολουθούσε να διατηρεί τον τίτλο: “Αναξαγόρειο”.

Στο προαύλιο του Αναξαγόρειου το 1948 η παρατηρητικότητα του µαθητή Βασίλη Βασιλειάδη, οδήγησε τον αρχαιολόγο Παπαδηµητρίου στο να κάνει ανασκαφές και να φέρει στο φως πολλά περίφηµα αγγεία Γεωµετρικής Τέχνης και τον τύµβο (νεκροταφείο) των ∆αιδαλίδων, ∆ήµου εκ των αρχαιοτέρων της Αθήνας που ανήκε στην Κεκροπίδα Φυλή. Τα αγγεία αυτά σήµερα κοσµούν τις βιτρίνες του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Διεύθυνση: 
Ρήγα Φεραίου 5
14231 Νέα Ιωνία