3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
2023-2024
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

28.8.2023

 Μία S.T.E.A.M προσέγγιση της μουσικής και των μαθηματικών!

25.6.2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου με τίτλο “Ένας γλάρος ταξιδεύει στις ακτές της Πιερίας”(7-11-2022). Χώρος πραγματοποίησης του προγράμματος ήταν το λιμάνι της Παραλίας Κατερίνης. Στη δράση συμμετείχαν και γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι συμμετέχοντες:

να γνωρίσουν από κοντά το θαλάσσιο  και παράκτιο περιβάλλον μέσα και έξω από το λιμάνι,

25.6.2023

Στα πλαίσια του στόχου 16 της βιώσιμης ανάπτυξης τα παιδιά δημιούργησαν την αφίσα με θέμα "Ειρήνη, ΟΧΙ πόλεμος". Κάθε έννοια έχει και τα δικά της χρώματα. Δημιουργούμε και εκφράζουμε τα συναισθήματα μας!

25.6.2023

Τα παιδιά μαζί με την εκπαιδευτικό οργάνωσαν καλοκαιρινή γιορτή και την παρουσίασαν στους γονείς τους αλλά και σε μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Αιγινίου με θέμα το περιβάλλον. Ο τίτλος της γιορτής δόθηκε από τα παιδιά και έτσι η γιορτή ονομάστηκε "Ο πλανήτης μας η Γη και εμείς οι περιβαλλοντικοί διασώστες "

24.6.2023

Όταν αγοράζεις ένα προϊόν προσέχεις αν η συσκευασία του είναι φιλική προς το περιβάλλον;

24.6.2023

Τα παιδιά με την βοήθεια των γονιών τους ερεύνησαν το οικολογικό τους αποτύπωμα σε σχέση με το αγαπημένο τους ρόφημα, το γάλα. Στη  συνέχεια ζωγράφισαν την δράση και έφεραν την έρευνα τους στο σχολείο όπου την παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

24.6.2023

Γονείς και παιδιά συνεργάστηκαν με το σχολείο και φέρανε «χρήσιμα σκουπίδια» για έρευνα!

•Αρχικά αναζητήσαμε το σύμβολο της ανακύκλωσης

•Διαπιστώσαμε, ότι όσα αντικείμενα, δεν φέρουν το σύμβολο, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν

•Διαχωρίσαμε τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα

•Αισθανθήκαμε χαρά κάθε φορά που φέρναμε «χρήσιμα σκουπίδια» στο σχολείο!

•Οι γονείς μας συμμετείχαν ενεργά στη δράση!

24.6.2023

Το πρόγραμμα αυτό είχε υπέροχα εκπαιδευτικά αποτελέσματα για τα παιδιά! Βασίστηκε στο αμείωτο ενδιαφέρον τους για τις δράσεις και οι βάσεις του ήταν το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου . Σημαντική στην εκπόνηση του προγράμματος ήταν η διαθεματική του προσέγγιση και η εισχώρηση σε όλα τα πεδία γνώσης. Αξιόλογη και αξιοσημείωτη η συμμετοχή των γονέων που στάθηκαν δίπλα στις ανάγκες του σχολείου με υποστηρικτική διάθεση και προθυμία!
 

Σελίδες

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου είναι μία σχολική μονάδα που λειτουργεί  σε μία ημιαστική-αγροτική περιοχή με μαθητές από επτά χωριά. Το γεγονός αυτό δίνει από την αρχή την ταυτότητα της ποικιλομορφίας που εμπλουτίζεται με αυτήν της πολυπολιτισμικότητας  μιας και κάποιοι από αυτούς κατάγονται από άλλες χώρες. Σε αυτή την εκπαιδευτική ¨πολυφωνία¨ που δημιουργεί εν καιρώ δυσκολίες στο εκπαιδευτικό μας έργο μιας και είναι δύσκολο να συγκεραστούν τόσες ¨διαφορετικότητες¨ κάτω από τον ίδιο σκοπό οραματιζόμαστε ένα δημοκρατικό σχολείο ,προσανατολισμένο στην ευρωπαϊκή ολότητα με ίσες ευκαιρίες για όλους ανεξάρτητα από το κοινωνικό-οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό περιβάλλον από το οποίο προέρχονται.

     Το  3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου είναι σχολείο με περιβαλλοντική κατεύθυνση του οποίου το προφίλ δομείται από έννοιες όπως η αειφορία, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η διαπολιτισμικότητα , ο σεβασμός στο περιβάλλον, η δημοκρατία, η συνεργασία, η κοινωνική αλληλεγγύη ,ο ενεργός πολίτης, ο πολίτης του κόσμου, η κοινωνική ένταξη των προσφύγων, η διάχυση της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης, ο κοσμοπολιτισμός. Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου είναι ενταγμένο στο Διαπεριφερειακό Δίκτυο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στο Δίκτυο Ρομποτικής 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (in actionSGDs

SchoolsClub)και στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό BRAVO

SCHOOLS. Πραγματοποιούνται  προγράμματα E-Twinning επί δέκα χρόνια και έχει εκλάβει πέντε εθνικές ετικέτες ποιότητας και μία Ευρωπαϊκή.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είναι:

Ενεργά μέλη της ΕΕΠΕΚ

Πρεσβευτές στο Δίκτυο Saferinternet4kids

Eθελοντές εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα της παιδική HELMEPA από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA.

Eθελοντές εκπαιδευτικοί στον φιλανθρωπικό οργανισμό Make -A- wish Greece.

Συμμετοχή σε διαδικτυακές ομάδες E-Twinning

Το 3ο Νηπιαγωγείο σχολείο έχει λάβει την σημαία του Αειφόρου σχολείου από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Επίσης βραβεύτηκε ως Etwinning School 2020-21 και διακρίθηκε δύο φορές στο διαγωνισμό των Bravo Schools.

Διεύθυνση: 
Κιλκίς 6
60300 Αιγίνιο