3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

 

Το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης έχει περίπου 600 μαθητές και 50 καθηγητές και βρίσκεται στην περιοχή της Κηπούπολης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου δράσης του σχολείου μας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης υλοποιείται στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης το εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS: “GREEN SCHOOLS FOR A BRIGHT GREEN FUTURE - SMALL STEPS CAN MAKE A DIFFERENCE”.

Επιπλέον το σχολείο μας συμμετέχει στο project RECYCLERS! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ «ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης. Επίσης, για την περαιτέρω προαγωγή περιβαλλοντικά βιώσιμης και υπεύθυνης συμπεριφοράς μεταξύ των μαθητών μας συμμετέχουμε και στο σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης.

Προτεραιότητα του σχολείου μας αποτελεί και η εκπαιδευτική καμπάνια για την εξοικονόμηση ενέργειας που διεξάγεται στο σχολείο μας με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας, την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στη σχολική καθημερινότητα και κατ’ επέκταση σε όλους τους τομείς της ζωής.

Διεύθυνση: 
Φιλελλήνων και Σκεπετζή
71307 Ηράκλειο Κρήτης