3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

3.7.2021
Το ξεκίνημα  της παράδοσης των ανακυκλώσιμων καπακιών!

 Τέλος καλό ,όλα καλά που λέει ο λαός μας! Με το τελείωμα κι αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το στόχο της παράδοσης των ανακυκλώσιμων καπακιών στο Σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα < Άγιος Χριστοφόρος >.

15.5.2021
Τα παιδιά μας καταγράφουν τις περιβαλλοντικές εμπειρίες τους!

Χαίρετε παιδιά και γονείς του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης !

 Φτάσαμε στο τέλος της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας Δια Ζώσης στη Σχολική μας Μονάδα. Στο προηγούμενο διάστημα Εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας δεν ξεχάσαμε τις περιβαλλοντικές μας συνήθειες. Δύο φορές μες το χειμώνα καταφέραμε να περπατήσουμε με λίγα παιδιά και τους γονείς τους στο γειτονικό μας βουνό τον Υμηττό.  Ανανεωμένοι συνεχίζουμε τις δράσεις μας απ' εκεί που τις αφήσαμε στις 10 /2/2021 .

1.2.2021

Την προηγούμενη εβδομάδα ( 2η εβδομάδα επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων ) ,μετά από πρόσκληση της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής , έγινε ενημέρωση στα παιδιά 6 τμημάτων του Σχολείου μας για  το επίκαιρο θέμα της χρήσης των πλαστικών μιάς χρήσεως και την ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των παιδιών μας στη ανακύκλωση.

22.10.2020
Η ενημέρωση των Τάξεων από τα εκλεγμένα παιδιά .

 Από τις 12 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη εκπροσώπων ως μέλη στην Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας από την πλευρά των μαθητών/ τριών .Με την καθοδήγιση του Υπεύθυνου εκπ/κου του Προγράμματος Οικολογικά Σχολεία τα παιδιά ανέδειξαν τους εκπροσώπους τους ψηφίζοντάς τους κατά συνείδηση. Ο χρόνος παραμονής τους στην εν λόγω Ομάδα θα είναι δύο μήνες και στη συνέχεια θα επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία προκειμένου να αποκομίσουν κι άλλοι μαθητές/ τριες την σημαντική αυτή εμπειρία ! 

13.10.2020
Ο έπαινος συμμετοχής μας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης

Παλλήνη 12 Οκτωβρίου 2020

Ξεκίνησε για τα καλά η φετινή σχολική χρονιά , φτάσαμε 1 μήνα λειτουργίας των Σχολείων , και είμαστε πλέον ώριμοι να συνεχίσουμε τις οικολογικές μας δράσεις !

 Το περιβάλλον μας στέλνει μηνύματα όλο και πιο συχνά ,όλο και πιο έντονα. Απ' όλες και όλους, μας δείχνει πως χρειάζεται την προσοχή και τη βοήθειά μας . Η προστασία του επίκαιρη  και τα παιδιά πρωτεργάτες στον αγώνα αυτό!

6.4.2020
Φωλιές για πουλιά από τα παιδιά της Ε' τάξης του Σχολείου μας. Πράξη για το περιβάλλον μας!!

Χαιρετώ όλες και όλους που δοκιμάζονται από την κατάσταση της καραντίνας .Ευχομαι να είναι όλα περαστικά και να έχουμε αποκτήσει ακόμη μια σημαντική εμπειρία στην επί γης ζωή μας . 

Αν και έμειναν πίσω οι προσπάθειες που κάνανε τα παιδιά του Σχολείου μας στο θέμα της προστασίας και θετικής προσέγγισης του σχολικού μας χώρου , τώρα πιστεύω κι ελπίζω :

21.2.2020
Οι εθελοντές μαθητές βοηθούν στη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών.

 Στις 20/2/2020 πραγματοποιήθηκε η παράδοση των πρώτων συγκεντρωμένων ανακυκλώσιμων υλικών του Σχολείου μας . Τα ανωτέρω υλικά συγκεντώθηκαν κατά το διάστημα των μηνών Δεκεμβρίου ως και σήμερα, με ιδιαίτερη προσπάθεια των μαθητών /τριών των τμημάτων  Ε'1 και Ε'2 και άλλων πολλών  .Έτσι μ' αυτόν τον τρόπο μειώσαμε τα απορρίματα που θα κατέληγαν στον πράσινο κάδο ,συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου μας και του ..στοιχήματος  για μείωση των απορριμάτων που συγκεντρώνει η καθαρίστρια του Σχολείου ,από 2 σε 1 / 1,5 σακούλες ημερησίως  !!!

28.1.2020
Οι εθελοντές μαθητές βοηθούν στη μεταφορά των καπακιών.

 Στις 24/1/2020 πραγματοποιήσαμε το δεύτερο μέρος την συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών από το 8ο Δ.Σ. Γέρακα στο 3ο Δ.Σ. Παλλήνης. Τα ...τσουβάλια με τα καπάκια έφερε μητέρα μαθητή η οποία εργάζεται σε μεγάλο πολυκατάστημα κι έχει την ευαισθησία να τα συλλέγει για καλό σκοπό . Εθελοντές μαθητές και των δύο Σχολείων βοήθησαν για τη μεταφορά τους στο αυτοκίνητο του υπέυθυνου συντονιστή του περιβαλλοντικού προγράμματος των Σχολείων.Ήδη είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το στόχο συγκέντρωσης 1000 κιλών πλαστικών .

18.1.2020

  Ξεκινήσαμε με νέες δυνάμεις ,μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, προσπάθεια μείωσης των απορριμάτων της σχολικής μας μονάδας . Πρώτα με ενημέρωση όλων των μαθητών για να φέρνουν το κολατσιό τους σε δοχείο φαγητού και το νερό τους σε παγούρι , στη συνέχεια ενημέρωση για διαχωρισμό των απορριμάτων στους κατάλληλους κάδους . Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ο συντονιστής του περιβαλλοντικού προγράμματος μαζί με τους μαθητές /μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου μας.

5.12.2019
Οι μαθητές μας μπρος στα εκθέματα της HELMEPA

 Σήμερα οι μαθητές των Ε'1 , Ε'2 , Δ'1 και Δ'2 Τάξεων πραγματοποιήσαν επίσκεψη στην έκθεση < Θαλάσσιος Κόσμος > η οποία διοργανώθηκε από την οργάνωση HELMEPA ,τη Δ/ση Ανατ. Αττικής και το Δήμο Παλλήνης .

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Τερψιχόρης, Λεοντάριο
15351 Παλλήνη