3ο Δημοτικό Σχολείο Φερών Έβρου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Ενέργεια
Απορρίμματα
Φύση και βιοποικιλότητα
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
2023-2024
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

22.6.2022

Οι μαθητές του ολοήμερου τμήματος ,κατάφεραν μετά από παρότρυνση των εκπαιδευτικών ,να διαχωρίζουν και να ανακυκλώνουν σωστά τα απορρίμματα  που προέκυπταν μετά τα γεύματα.

Αναφορικά με τα πλαστικά απορρίμματα και τη διαχείρισή τους, πρέπει να πούμε πως έγινε σωστή χρήση του μπλε κάδου καθώς καταλήγουν σε αυτόν οι  πλαστικές συσκευασίες  αφού καθαριστούν . Τα στερεά απόβλητα επίσης συλλέγονται σε ειδικό κάδο με σκοπό τη σίτιση οικόσιτων και αδέσποτων ζώων . 

22.6.2022

Με γνώμονα το σχέδιο δράσης και τα θέματα με τα οποία   θα ασχοληθούμε σαν σχολική κοινότητα, διαμορφώσαμε και εφαρμόσαμε τον οικοκώδικα  του σχολείου. Προσπαθήσαμε να επιτύχουμε την αλλαγή στάσης και την συμμετοχή όλων των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον .Στόχος μας άλλωστε είναι να γίνουμε ένα οικολογικό σχολείο!!!

12.4.2022
Η κάλπη μας

Για να ξεκινήσει το σχολείο το ταξίδι προς την αειφορία,  έπρεπε να υλοποιηθεί ο πρώτος στόχος του προγράμματος «οικολογικά σχολεία», δηλαδή η σύσταση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής.

Έτσι κι εμείς στο σχολείο μας ,μετά από ψηφοφορία ,αναδείξαμε τα μέλη της πρώτης περιβαλλοντικής επιτροπής, αποτελούμενη από μαθητές  και εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων.                                                

   

3ο Δημοτικό Σχολείο Φερών Έβρου

Το σχολείο μας είναι 6/θεσιο με 100 περίπου μαθητές. Βρίσκεται στις Φέρες του Ν. Έβρου , κοντά στο Δέλτα του  ποταμού Έβρου. Πληροφορίες 

Διεύθυνση: 
Πολυτεχνείου 12
68500 Φέρες