2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

19.3.2024

Ο Προϊστάμενος του τμήματος Μελετών Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης κ. Σκαρβελάκης και ο ειδικός Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαυράκης από τον Δήμο Ηρακλείου, επισκέφθηκαν το Σχολείο μας στις 15 Μαρτίου 2024 προκειμένου να μας μιλήσουν για την Ανακύκλωση, πώς διεξάγεται και ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη για την πόλη μας. Η Περιβαλλοντική Ομάδα και τα Τμήματα που παρακολούθησαν έμαθαν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την Ανακύκλωση και έλυσαν πολλές απορίες σχετικά με την διεξαγωγή της στην πράξη. Ώρα για δράση!

11.2.2024

Σήμερα επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Νίκος Γιαλιτάκης συνοδεία κλιμακίου του Δήμου, με αφορμή την έναρξη του Σχολικού Μαραθώνιου «Πάμε Ανακύκλωση» για άλλη μια χρονιά!

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, επιδόθηκαν ειδικοί Κάδοι Ανακύκλωσης (12 για χαρτί, 4 για αλουμίνιο και 4 για πλαστικό) και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του σχολείου, προκειμένου να εξυπηρετούν όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους του κτιρίου.

11.2.2024

Στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου Ηρακλείου για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση, οι μαθητές των οποίων οι κηδεμόνες αιτήθηκαν, έλαβαν:

1) βιοκάδους χωρητικότητας 10L

2) κατάλληλες σακούλες

3) ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το ποια απορρίμματα είναι βιοαποικοδομήσιμα.

Αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα προκειμένου οι πολίτες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία διαχωρισμού των αντίστοιχων απορριμάτων τους και στη συνέχεια την προώθησή τους στους κάδους κομποστοποίησης που θα εγκαταστήσει ο Δήμος.

Διεύθυνση: 
Ι. Κονδυλάκη 32
71305 ΗΡΑΚΛΕΙΟ