1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2020-2021
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

23.9.2021

Στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας των 24 νηπιαγωγείων της Εύβοιας και της Φθιώτιδας "Ενεργά Σχολεία, μια Οικοσυμμαχία" και μέσα από την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της WWF "Το καλάθι του πικ νικ" προέκυψε η ιδέα δημιουργίας ενός βιβλίου συνταγών όπου μεταμορφώνεται  σε νοστιμιές ό,τι θα κατέληγε στα σκουπίδια. 

23.9.2021

Μέσα από μία συνεργασία με τη WWF υλοποιήσαμε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα "Το καλάθι του πικ νικ" μαθαίνοντας για τη βιώσιμη διατροφή. Πρώτος σταθμός η σωστή επιλογή της τροφής με βάση δύο κριτήρια, την προέλευση και την εποχή παραγωγής. Μάθαμε έτσι να επιλέγουμε τοπικά και εποχικά προϊόντα για να μικρύνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα. Μαζί με άλλα 23 νηπιαγωγεία της Εύβοιας και της Φθιώτιδας στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας "Ενεργά σχολεία, μια Οικοσυμμαχία" δημιουργήσαμε βιώσιμα πιάτα που το καθένα είχε τη δική του μοναδική ιστορία.

23.9.2021

Αναρωτηθήκαμε πόσα σκουπίδια μαζεύουμε την ώρα που είμαστε στο σχολείο και πόσα από αυτά είναι ανακυκλώσιμα. Αποφασίσαμε να συλλέξουμε τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια για δύο ολόκληρες εβδομάδες και έπειτα, αφού τα ταξινομήσαμε κατά είδος εμπνευστήκαμε από καλλιτέχνες της trash art και τα μεταμορφώσαμε όλα σε ένα υπέροχο έργο τέχνης, ένα τρισδιάστατο ψάρι. Το ονομάσαμε το Ψάρι-Ελευθερία και για τους φίλους του erasmus Freedom-Fish γιατί η αποστολή που ανέλαβε ήταν να απελευθερώσει τις θάλασσες από τα σκουπίδια.

23.9.2021

Η γωνιά άχρηστου υλικού γίνεται συνεχώς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Στόχος μας η επαναχρησιμοποίηση πριν την ανακύκλωση!

23.9.2021

Το σχολείο μας βρίσκεται σε μία μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, τα Λουτρά της Αιδηψού και δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με την πλαστική ρύπανση που απειλεί τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Ανάμεσα σε διάφορες οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία των θαλασσών, επιλέχθηκε η CommonSeas και μαζί τους στείλαμε ηχηρό μήνυμα μέσα από μία μακέτα, με αφορμή τα νησιά που δημιουργούνται από τα πλαστικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όχι στα νησιά από πλαστικά, ναι στα καθαρά με φυσική ομορφιά"

2.6.2021

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και εμείς πάντα παρόντες!
Το 1ο Νηπιαγωγείο στα Λ. Αιδηψού συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια TRASH HACK που συντονίζει το διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και η UNESCO (ASPnet), με στόχο τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων για μία βιώσιμη ανάπτυξη. Στο σχολείο μας τα σκουπίδια μεταμορφώνονται μαγικά σε παιχνίδια, σε στολίδια και σε υπέροχα έργα τέχνης...απολαύστε λίγα από αυτά στο μικρό βιντεάκι με το οποίο συμμετέχουμε στο διαγωνισμό!
 

11.9.2020

Η αυλή του σχολείου έγινε τόπος συνάντησης με τους εθελοντές της ομάδας του "Let' s do it, Greece" στο πλαίσιο της εκστρατείας "Οι ρίζες που μας ενώνουν". Τα παιδιά με ενθουσιασμό εκφράστηκαν για το περιβάλλον και τις προσπάθειες που κάνουν για την προστασία του, άκουσαν με προσοχή τον εθελοντή, του έθεσαν ερωτήσεις και αφού του χάρισαν μία αφίσα με τα έως τώρα δικά τους βήματα, έδωσαν μαζί μία υπόσχεση την οποία σφράγγισαν φυτεύοντας μία ελιά. Έγιναν έτσι μέλος μιας μεγάλης περιβαλλοντικής ομάδας και πολύ χάρηκαν γι' αυτό! 

11.9.2020

Τα εργαστήρια γονέων με την αξιοποίηση άχρηστου υλικού στο σχολείο μας είναι πλέον θεσμός. Άλλοτε με στόχο την μεταξύ τους ανταλλαγή των χειροποίητων  δημιουργιών, άλλοτε την οργάνωση bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό, πάντα όμως με τη ματιά στην οικολογική διάσταση του θέματος. Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες κοινής δημιουργίας και συνεργασίας ανοίγοντας το χώρο του σχολείου και καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση σε όσους εμπλέκονται ενεργά σε αυτόν. 

11.9.2020

Τα παιδιά ανέλαβαν αποστολή  να συλλέγουν για μία εβδομάδα χάρτινα σκουπίδια που μαζεύονται σε ποσότητα στο σπίτι. Έπειτα, το υλικό συγκεντρώθηκε στο σχολείο και ταξινομήθηκε. Διαπιστώσαμε πως υπήρχαν πολλές χάρτινες συσκευασίες γάλακτος, ρολά από χαρτιά υγείας και εφημερίδες-έντυπα-περιοδικά. Μετά από ιδεοθύελλα που προκλήθηκε από τις εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε να φτιάξουν με αυτά μία πολιτεία για να παίζουν στις ελεύθερες δραστηριότητες. Η συχνή ενασχόλησή τους με την τέχνη έφερε την ιδέα όλα να διακοσμηθούν με έργα μεγάλων ζωγράφων.

11.9.2020

Κλείνοντας την πρώτη χρονιά συμμετοχής μας στα οικολογικά σχολεία, με αντκείμενο δράσης την αυλή και τα σκουπίδια, δημιουργήσαμε ένα χρηστικό έργο τέχνης, έναν ιδιαίτερο κάδο ανακύκλωσης χαρτιού, ο οποίος θα κοσμεί από τη νέα χρονιά την είσοδο του σχολείου μας δίνοντας και το μήνυμα μας! Περισσότερα στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση.

Σελίδες

Το 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού είναι ένα σχολείο που διακρίνεται για τις καινοτόμες δράσεις του, ανοιχτό στην κοινωνία, με έντονο ενδιαφέρον για θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Λειτουργούν 2 τμήματα  πρωινού-υποχρεωτικού ωραρίου και 2 ολοήμερου-προαιρετικού.

Διεύθυνση: 
θερμοποτάμου 21
34300 Λ. Αιδηψού