10ο Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο Καστοριάς

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

14.5.2022

Σήμερα 11-5-2022 πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκπαιδευτική του ομίλου εθελοντισμού στο Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών της ΔΙΑΔΥΜΑ Καστοριάς.

Οι μικροί εθελοντές ξεναγήθηκαν στους χώρους από την κυρία Καραπάτσιου και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν και διατύπωναν ερωτήσεις.

14.5.2022

Οι μαθητές με μεγάλο ενθουσιασμό ανέλαβαν να φυτέψουν λουλούδια σε γλάστρες τους, να τους δώσουν το όνομά τους και να είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα τους. Με τα λουλούδια τους στόλισαν τον κεντρικό διάδρομο του σχολείου, δίνοντας του ανοιξιάτικη νότα ομορφιάς.

Στόχος της δράσης: οι μαθητές να είναι υπεύθυνοι, να σέβονται, να φροντίζουν και να ομορφαίνουν το περιβάλλον.

10.4.2022

Οι μαθητές ζητήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο μετά τις δράσεις που προηγήθηκαν. Παραθέτω το ερωτηματολόγιο

 

ερωτηματολόγιο

 

9.4.2022

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο ακέλα (αρχηγό της ομάδας των μικρών προσκόπων) οι μαθητές του ομίλου εθελοντισμού - ανακύκλωσης μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κα Πάτρα και κα Καλλίνικου επισκεφτήκαμε τον χώρο όπου γίνονται οι συναντήσεις των προσκόπων.

8.4.2022

Εχοντας ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας μαθητες του 10ου Πειραματικου Δημοτικου Σχολειου Καστοριας μοιρασαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο περιείχε απλές οδηγίες – συμβουλές για την ανακύκλωση . Οι μικροί εθελοντές στην αρχή ήταν διστακτικοί και ντροπαλοί, όμως αφού πήραν το βάπτισμα του πυρός ενημέρωναν περαστικούς, καθίμενους στις καφετέριες, στις πλατείες Μακεδονομάχων και Βαν Φλητ, αλλά και καταστηματάρχες του πεζόδρομου.

8.4.2022

Οι μαθητές συνεχίζοντας την ενότητα της ανακύκλωσης έφτιαξαν χάρτινους κάδους για την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν στις τάξεις όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχοι κάδοι ανακύκλωσης καθώς και στους διαδρόμους του σχολείου. Κάθε μαθητής θα είναι υπεύθυνος να ελέγχει τον κάδο που θα τοποθετήσει και να τον αδειάζει όταν αυτός γεμίζει.

30.3.2022

Οι μαθητές μέσα από το συννεφόλεξο της ανακύκλωσης, γραμμένο με αγγλικούς όρους, μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν τρόπους και να θέσουν στόχους ώστε  να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν τον πλανήτη μας, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η καταστροφή της πανίδας και της  χλωρίδας, το φαινόμενο θερμοκηπίου,  η σπατάλη ενέργειας και η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

WORD ART

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο, βρίσκεται στην περιοχή Χλόη Καστοριάς. Είναι ένα καινούριο σχολείο που λειτουργεί από το 2016 και αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Καστοριάς. Είναι ένα άρτια εξοπλισμένο σχολείο με υπολογιστή και προτζέκτορα σε κάθε αίθουσα, διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων, υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικής-χημείας, βιβλιοθήκη, ασανσέρ και WC για άτομα με ειδικές ανάγκες. Φέτος χαρακτηρίστηκε Πειραματικό Σχολείο και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για να επιτευχθούν στόχοι.

Διεύθυνση: 
Παπανούτσου 10
52100 Καστοριά