Βράβευση του σχολείου μας από το Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων

Βράβευση

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης εδώ και χρόνια έχει εστιάσει στην ανάγκη της καλλιέργειας της οικολογικής συνείδησης και γενικότερα του Περιβαλλοντικού Εγγραμματισμού των μαθητών/τριών του σχολείου. Καινοτόμες πρακτικές όπως βιωματικές δράσεις, υπαίθρια εκπαίδευση, σχέδια δράσης, σχέδια εργασίας βρίσκονται στο επίκεντρο της μαθησιακής διαδικασίας.

Ως επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλεται κάθε χρόνο από μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς της σχολικής μας μονάδας,  το σχολείο μας βραβεύτηκε φέτος με την 3η πράσινη σημαία των Eco Schools στο πλαίσιο της εορταστικής τελετής των 30 χρόνων λειτουργίας τού Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία – Eco Schools». Η τελετή  βράβευσης  συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη.

Νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια που είμαστε μία  από τις 114 σχολικές μονάδες πανελλαδικά που βραβεύτηκε για τις επιτυχημένες και πρωτότυπες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Δικτύου.

Εκφράζουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, γιατί όλα αυτά τα χρόνια μάς εμπνέει, μας συμπαραστέκεται, μας δίνει κίνητρα προγραμματισμού και υλοποίησης των δράσεών μας και των διδακτικών σεναρίων μας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριές μας και στους/στις εκπαιδευτικούς μας.

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου