Ο σχολικός μας κήπος

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας “Οικοδιασώστες” συνεχίζει τις δράσεις της με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών.

Αύτη τη φορά αποστολή της ήταν η δημιουργία του σχολικού μας κήπου.

Τον Δεκέμβριο οι μαθητές αποτύπωσαν την κάτοψη της σχολικής αυλής για να προβούν στην επιλογή του κατάλληλου χώρου και συζητήθηκε στην ολομέλεια η επιλογή των φυτών. Τον Ιανουάριο μέσα από συλλογικές αποφάσεις δημιουργήθηκε το τελικό σχέδιο δράσης για τα φυτά, τα εργαλεία και τις απαραίτητες ενέργειες. Ακολούθησε η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και η εμπλοκή των γονέων ώστε να βελτιώσουμε το έδαφος για καλύτερη απόδοση. Με τον ερχομό της άνοιξης, η μέρα της φύτευσης έφτασε! Οι μαθητές και οι μαθήτριες βγήκαν στην αυλή γεμάτοι ζωντάνια και ενθουσιασμό, μοίρασαν ρόλους και ξεκίνησαν τις κηπουρικές εργασίες.

Μελέτησαν τον χώρο, έσκαψαν το χώμα, τοποθέτησαν τα φυτά, τα καλύψαν με χώμα και τα πότισαν. Οι μαθητές γνωρίζουν πλέον ότι είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του κήπου και την καλλιέργεια των δικών τους προϊόντων!

Χαρούμενοι θα περιμένουν τη συγκομιδή για να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους!

Ο σχολικός μας κήπος είναι πλέον ένα στολίδι για το σχολείο μας και μας θυμίζει καθημερινά ότι μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, να δημιουργούμε, να μαθαίνουμε, να γινόμαστε υπεύθυνοι και να καλλιεργούμε δεσμούς μεταξύ μας και με το περιβάλλον.

Συγγραφέας: 
dimagthoma