ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Από μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συνεργασία του Γυμνασίου Στεφανοβικείου και του 10ου Γυμνασίου Βόλου που παρουσίασαν από κοινού τη θεατρική και μουσικοχορευτική παράσταση «Η αρχόντισσα και ο Ρεμπέτης», η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Σχολικού Ομίλου «Αρχοντορεμπέτικο: Η κοινωνία της δεκαετίας του ΄50 μέσα από τα μάτια των μαθητών του σήμερα». Η παράσταση ανέβηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου.

Οι μαθητές – ηθοποιοί, χορωδοί και χορευτές – έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέσπασαν από το ενθουσιάσμενο κοινό θερμό χειροκρότημα και κολακευτικά σχόλια και για την ερμηνεία τους, για την χορευτική τους δεινότητα και την απόδοση των 17 αρχοντορεμπέτικων  που ακούστηκαν υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής του Ορχηστρικού Συνόλου της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης η κατάμεστη αίθουσα, σιγοτραγουδούσε τα τραγούδια  και το ρυθμικό χειροκρότημα του κοινού συνόδευε τους χορωδούς και χορευτές της παράστασης και ξύπνησε μνήμες άλλων αλησμόνητων εποχών.

Στην παράσταση παρευρέθησαν εκτός των άλλων η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Θεμάτων του Δήμου Βόλου κα Αντωνοπούλου Έλενα, οι πρώην Διευθυντές και Διευθύντριες του 10ου Γυμνασίου Βόλου κκ Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Δανιηλίδου Κική και Πανταζοπούλου Κωνσταντινιά, εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών/τριών των δυο σχολείων.

Η Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου κα Κοτζαγιώτου Αποστολία και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Στεφανοβικείου κα Μήσια Ιωάννα, ευχαριστούν ιδιαιτέρως τους κκ Δημήτρη και Στεφάνο Τραγουδάρα, των οποίων η Μουσική Σχολή υποστήριξε μουσικά αφικερδώς την όλη προσπάθεια, καθώς επίσης, και τον κο Γιαννούχο Ευθύμιο ιδιοκτήτη της οικογενειακής ταβέρνας «Μπακαλόγατος» στο Διμήνι, ο οποίος διέθεσε όλα τα σκηνικά της παράστασης.

Επίσης έδωσαν συγχαρητήρια στους εμπνευστές και δημιουργούς της παράστασης κα Αποστολοπούλου – Μακρή Κατερίνα χοράρχη της χορωδίας, κα Τσιμητρά Ευαγγελία, που διδάξε την χορογραφία στους μαθητές, και μαζί με την κα Μαλιαγκάνη Νικολέτα, που ανέλαβαν την ενδυματολογία και τον κο Πάντο Στέργιο που συνέγραψε το θεατρικό κείμενοκαι σκηνοθέτησε την παράσταση.

Τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμη είναι η συνεργατικότητα μεταξύ των σχολείων και πώς πραγματώνεται το «άνοιγμα των σχολείων» στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεδιπλώνουν τα όποια ταλέντα τους, ενθαρρύνονται να τα συνεχίσουν και να τα βελτιώσουν παράλληλα με τις ακαδημαϊκές τους σπουδές και να αποκτήσουν γνώσεις πέρα από το αναλυτικό τους πρόγραμμα.  

Συγγραφέας: 
kotzagiotou