Ημέρα Φράουλας

Κυκλική Οικονομία, μια έννοια, που έχει γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής στους μικρούς μας μαθητές/τριες, ένα πράσινο μοντέλλο ανάπτυξης,  που χαρακτηρίζει τόσο πολύ πλεόν το Αειφόρο Νηπιαγωγείο μας.

Για ακόμη μια φορά η Cosmic φ - με τον Γιάννη, την Φανή και την Ειρήνη, με τους οποίους οι μαθητές/τριες μας είναι φίλοι πια - ήρθε στο νηπιαγωγείο μας και μας βοήθησαν να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην αειφόρο ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μαζί με την ομάδα επαναχρησιμοποίησαν υλικά, φύτεψαν μικρές φράουλες, δώρισαν λεβάντες στην μαμά για την ντουλάπα της, είδαν τα κολοκυθάκια, αγγουράκια, ντοματίνια να μεγαλώνουν, έκοψαν τη ρίγανη για να την αποξηράνουν για την κουζίνα της μαμάς και πήραν φυτά για να τα φυτέψουν στο bo μπα (bostani στο μπαλκόνι μας). 

Μέσα από αυτές τις ξεχωριστές δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση και αναπτύσσουν δεξιότητες που αρμόζουν σε ένα αειφόρο σχολείο.

Ευχαριστούμε Cosmic φ για την όμορφη δράση και την δημιουργική μέρα στον κήπο του σχολείου μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο.

#αλλάζω συνήθειες

#πρασινίζω το σχολείο μου

---> Ημέρα Φράουλας

 

 

Συγγραφέας: 
2nipcholargou