Εικαστικές παρεμβάσεις στο 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης: " Όταν το ταλέντο και το μεράκι περισσεύουν, ο εθελοντισμός γίνεται τέχνη…"

 

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη πρωτοβουλία καλλιτεχνικής φύσεως ελήφθη από έναν συνταξιούχο στην περιοχή των Δειλινών και χάρη σε αυτόν μέσα σε λίγες μέρες μεταμορφώθηκε το εξωτερικό τμήμα του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου σε έργο ζωγραφικής…

Ο λόγος για τον κ. Μιχάλη Μαραβέλια, συνταξιούχο, (μέλος του ΚΑΠΗ που στεγάζεται απέναντι από το σχολείο) και καλλιτέχνη, που με δική του πρωτοβουλία παρέκαμψε τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και κατάφερε να εξασφαλίσει κάποια χρώματα από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και να ξεκινήσει με όρεξη και μεράκι το έργο «εξωραϊσμού» μέρους της εξωτερικής πλευράς του σχολείου. Έτσι,  μέσα σε λίγες μέρες μεταμορφώθηκε ο τοίχος του σχολείου, από χώρο ανάρτησης ακαλαίσθητων συνθημάτων,  σε έργο τέχνης με ζωηρά και  χαρούμενα χρώματα , που παραπέμπουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε περαστικό στη χαρά και την ηρεμία της φύσης…

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Μαραβέλιας εξέφρασε την επιθυμία από το νέο σχολικό έτος να συνεχίσει την εθελοντική του δράση με τις εικαστικές του παρεμβάσεις και στο υπόλοιπο τμήμα του εξωτερικού τοίχου και μάλιστα να εμπλέξει και μαθητές σε αυτή του την προσπάθεια, καθώς θεωρεί ότι η τέχνη έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά και κυρίως να τους διδάξει την αισθητική, το γούστο, την προσπάθεια και γενικότερα ήθος.

 Είμαστε σίγουροι πως οι μαθητές μας θα ανταποκριθούν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, καθώς πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη καλλωπίσει τις αίθουσες του σχολείου  με σχέδια ζωγραφικής , στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας.

Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπει κανείς να συμπορεύεται η πείρα και το ταλέντο των ηλικιωμένων με  τον ενθουσιασμό και την ζωντάνια των νέων. Και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι πάντα ενδιαφέρον και αξιόλογο!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μαραβέλια για την αξιόλογη εικαστική του παρέμβαση και την εθελοντική του δράση για τον εξωραϊσμό της περιοχής,  καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που του εξασφάλισαν τα απαραίτητα υλικά και ευχόμαστε πάντα να είναι δημιουργικός και ονειροπόλος.

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ